Οκτωβρίου 05, 2024

H Σερβία έλαβε για πρώτη φορά επενδυτική βαθμίδα από S&P Global Ratings, Το Bloomberg επεσήμανε ότι η Σερβία έχει ξεπεράσει το χάος της δεκαετίας του 1990 που προκλήθηκε από τις ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή και τις διεθνείς κυρώσεις και τώρα έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

 


«Όλη η επιτυχία μας μέχρι στιγμής συνοψίζεται σε τρία γράμματα - BBB-. Το ταξίδι της επιτυχίας μας συνεχίζεται ακόμα και μετά από αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει μακροοικονομική σταθερότητα, ισορροπία των δημόσιων οικονομικών, λογικό επίπεδο δημόσιου χρέους. Πριν από μια δεκαετία, η Σερβία βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τώρα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες οικονομίες. Έτσι, υπάρχουν θετικές προοπτικές για την περαιτέρω πρόοδο της Σερβίας» δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Σίνισα Μαλι.
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard &; Poor's Global Ratings (S&P Global Ratings) αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σερβίας από "BB+" σε "BBB-" με σταθερή προοπτική, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης. 
 Για πρώτη φορά, η Σερβία λαμβάνει αξιολόγηση επενδυτικής πιστοληπτικής ικανότητας "BBB-" από έναν από τους τρεις μεγάλους οργανισμούς αξιολόγησης, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ικανοποιητική ικανότητα να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις και να μετριάσει τον πιστωτικό κίνδυνο. Σημαίνει επίσης ότι η χώρα θα είναι σε θέση να δανειστεί φθηνότερα από τη διεθνή κεφαλαιαγορά, επειδή αξιολογείται ως χώρα που μπορεί να αποπληρώσει εγκαίρως τα χρέη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου