Οκτωβρίου 05, 2024

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Το δικαστήριο παρέτεινε υπό κράτηση τον βουλευτή του Νταγκάν Ιμπριάμοφ

 

Σόφια 05.10.2024 16:00 

Το Δημοτικό Δικαστήριο της Σόφιας αποφάσισε  να αφήσει υπό κράτηση τον βουλευτή Dzheyhan Ibryamov, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Σόφια για εξαγορά ψήφων.

 Η απόφαση του δικαστηρίου υπόκειται σε έφεση ενώπιον ανώτερου δικαστηρίου. 

 Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση για να υποστηρίξουν την εύλογη υπόθεση ότι ο Ibryamov διέπραξε το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. 

Ο δικαστής Ivan Stoilov επεσήμανε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει ο κατηγορούμενος, αλλά δέχθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να διαπράξει έγκλημα. 

 Οι δικηγόροι του Ιμμπριάμοφ δεν σχολίασαν την απόφαση του δικαστηρίου. 

 Ο Ivaylo Petrov, ο επιβλέπων εισαγγελέας στην υπόθεση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κατηγορία του Ibryamov είναι για άσκηση επιρροής και επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν στοιχεία στην έρευνα για εξαγορά ψήφων στις επερχόμενες και προηγούμενες εκλογές.

 Ο Petrov επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν 100.000 BGN στην κατοχή του Ibryamov. Είχε ζητήσει 200.000 λέβα. Ένα μέρος των χρημάτων ήταν στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν του, ενώ ένα άλλο μέρος ήταν σε έναν χάρτινο φάκελο που κρατούσε στα χέρια του, εξήγησε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι οι λογαριασμοί ήταν σημαδεμένοι. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Ibryamov ασκεί επί του παρόντος το δικαίωμά του να μην παρέχει εξηγήσεις. 

Λεπτομερής κατάθεση έδωσε ο μάρτυρας Miroslav Todorov. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Δημοτικό Δικαστήριο της Σόφιας αποφάσισε ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επανεξέταση του αιτήματος της εισαγγελικής υπηρεσίας για διαταγή κράτησης κατά του Dzheyhan Ibryamov θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω πληροφοριών στη δικογραφία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως θέμα εθνικής ασφάλειας, το οποίο καλύπτει τα χαρακτηριστικά ενός κρατικού μυστικού. 

 Ο Ahmed Dogan, επίτιμος πρόεδρος του Κινήματος για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (MRF) και κορυφαίος υποψήφιος της Συμμαχίας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες στο Razgrad και το Kardzhali, βγήκε σε διαμαρτυρία το Σάββατο κατά της κράτησης του Ibryamov.

 Η σύζυγος του υπόπτου, Birshen Ibryamova, κήρυξε απεργία πείνας μέχρι την απελευθέρωσή του. Την Τετάρτη, ο Dzheyhan Ibryamov, βουλευτής της 50ης Εθνοσυνέλευσης, τέθηκε υπό κράτηση και το σπίτι του ερευνήθηκε, έμαθε το BTA από τον δικηγόρο του, Yordan Kirov. Ο Ibryamov είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του συνασπισμού Συμμαχία για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες στην 30ή πολυμελή εκλογική περιφέρεια στο Σούμεν για τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου