Οκτωβρίου 06, 2024

Μίτσκοσκι: Βούλγαροι πολιτικοί θέλουν να φέρουν το θέμα της "Μακεδονίας" στην προεκλογική εκστρατεία

Σκόπια 05.10.2024  Ο πρωθυπουργός της Σεβρτνομτσεντόνιγα  Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε  ότι οι Βούλγαροι πολιτικοί θέλουν να φέρουν το «μακεδονικό ζήτημα» στην προεκλογική τους εκστρατεία. 
Έτσι σχολίασε τη χθεσινή ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών ότι η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βασίζεται «στην εκπλήρωση των καθορισμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων». 
 «Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα είμαστε αφελείς και δεν θα πέσουμε σε τέτοιες παγίδες. Έχουμε το ενδιαφέρον και τον σκοπό μας και σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα προς το συμφέρον και τον στόχο μας. Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον ανατολικό μας γείτονα, είμαστε έτοιμοι, όταν θέλουν και στη βάση μιας πλατφόρμας και ενός σχεδίου, να καθίσουμε και να συζητήσουμε, να βρούμε μια λύση και να συμμορφωθούμε με τα διεθνή πρότυπα. Αυτό που πρότεινε ο σημερινός πρόεδρος της ΕΕ Viktor Orbán είναι εξ ονόματος της Προεδρίας της ΕΕ. Τώρα πρέπει να δούμε ποιος στέλνει ποια μηνύματα από τη Βουλγαρία - ορισμένοι στέλνουν μερικά, άλλοι στέλνουν άλλα μηνύματα. Το μήνυμά μας είναι σαφές - θέλουμε μια πραγματική λύση και δεν δεχόμαστε εκβιασμούς και τελεσίγραφα", δήλωσε ο Μίτσκοσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου