Οκτωβρίου 15, 2024

Πέτκοβιτς: Η Πρίστινα συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις συμφωνίες

Ο διευθυντής του σερβικού Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι η Πρίστινα συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις συμφωνίες. 
Εκείνοι στην Πρίστινα, οι οποίοι παραβιάζουν σε καθημερινή βάση,όλες τις συμφωνίες που εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση  «τόλμησαν» να επιτεθούν στο Βελιγράδι με κατασκευασμένες ιστορίες για παραβίαση της συμφωνίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των διελεύσεων. 
 Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βελιγράδι έχει επανειλημμένα τονίσει δημοσίως και τεκμηριώσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Πρίστινα είναι ένας αναξιόπιστος και ασυνεπής εταίρος στο διάλογο που χρησιμοποιεί εξαπάτηση, αντικατάσταση θέσεων, ψευδείς κατηγορίες και ψεύτικες υποθέσεις για να καλύψει τα παραπτώματα και τις αδράνειές του, κάτι που κάνει κατηγορηματικά και αυτή τη φορά. 
 Πρόσθεσε ότι η Πρίστινα παραβιάζει τη συμφωνία για την ολοκληρωμένη διαχείριση της διέλευσης των συνόρων για περισσότερο από ένα χρόνο, επειδή υπερασπίζεται την εισαγωγή σερβικών προϊόντων στο έδαφος του AP του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων για σχεδόν 500 ημέρες, εμποδίζοντας έτσι τη ροή αγαθών ως ένα από τα βασικά επιτεύγματα αυτής της συμφωνίας. 
 "Ακόμη και μετά την υποτιθέμενη απεμπλοκή του περάσματος Merdare, η Πρίστινα συνεχίζει βάναυσα να παραβιάζει όλες τις πιθανές συμφωνίες, επειδή διατηρεί περισσότερα από 100 φορτηγά με εμπορεύματα σε αυτό το πέρασμα, κρυμμένα πίσω από κατασκευασμένες και ανούσιες διαδικασίες, όλα μπροστά στη διεθνή κοινότητα", τόνισε ο Πέτκοβιτς. Επεσήμανε ότι υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος συμφωνιών που η Πρίστινα παραβιάζει σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από το γεγονός ότι αρνείται να σχηματίσει την Κοινότητα των Σερβικών Δήμων για περισσότερα από 11 χρόνια, και ότι αντ' αυτού έχει ξεκινήσει το παράνομο και βίαιο κλείσιμο των σερβικών θεσμών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία της Κοινότητας των Σερβικών Δήμων.
. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε ψέμα που λέγεται από τον Albin Kurti και τον batman του Jalelj Sveclja αποκαλύπτεται γρήγορα και οι μάταιες προσπάθειες να κατηγορηθεί το Βελιγράδι για οτιδήποτε είναι απλώς κινήσεις απελπισίας, υπολογισμένες για να αποσπάσουν την προσοχή του δικού τους πολιτικού κοινού από τα φλέγοντα προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, οπότε το Βελιγράδι έρχεται σε αυτούς ως βολικός "ένοχος καθήκοντος". Έχει ήδη φανεί και είναι διαφανές", κατέληξε ο Πέτκοβιτς, όπως ανέφερε το Tanjug.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου