Οκτωβρίου 15, 2024

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού του Μαυροβουνίου μειώθηκε στο 1% τον Σεπτέμβριο

 

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στο Μαυροβούνιο μειώθηκε για έκτη συνεχόμενη φορά τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά από 2,2% τον Αύγουστο σε 1% και είναι πλέον ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021, ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Στατιστικής του Μαυροβουνίου (Monstat). Οι τιμές των ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Μαυροβούνιο αυξήθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, των επίπλων και του οικιακού εξοπλισμού κατά 2,5%, καθώς και οι τιμές στην υγειονομική περίθαλψη κατά 1,6% και στην εκπαίδευση κατά 0,9%, αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η ετήσια αύξηση των τιμών ήταν χαμηλότερη από ό, τι τον Αύγουστο. 
. Οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση και οι τιμές των μεταφορών κατά 4,7%. Αντίθετα, οι τιμές στις επικοινωνίες αυξήθηκαν κατά 7,4% σε ετήσια βάση και στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία κατά 6,4%, και τα δύο με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι τον Αύγουστο. 
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στο Μαυροβούνιο μειώθηκαν κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, προσθέτει η Monstat. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου