Οκτωβρίου 14, 2024

Ντόντικ: Η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν θα δεχτεί την είσοδο Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι με δελτία ταυτότητας

Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε σήμερα ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν θα δέχεται την είσοδο Αλβανών με δελτία ταυτότητας επειδή δεν έχει αναγνωρίσει το αυτοανακηρυχθέν Κοσσυφοπέδιο. 
 Ο Ντόντικ επεσήμανε ότι η αναφορά στο γεγονός ότι η Σερβία έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με δελτία ταυτότητας μέσω της Σερβίας είναι υπέρ του γεγονότος ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Σερβίας. 
 "Η κρατική πολιτική της Σερβίας το λέει. Και υποστηρίζουμε αυτή την πολιτική», δήλωσε ο Ντόντικ σε δημοσιογράφους στο Πρίεντορ. Πιστεύει ότι «η υπεροχή που εισάγεται στη διαδικασία του Βερολίνου δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ».
 "Πρέπει να γίνει κατανοητό, όταν έθεσαν αυτόν τον στόχο, πρέπει να γνώριζαν ότι η Β-Ε δεν αναγνώρισε το αυτοανακηρυχθέν Κοσσυφοπέδιο και ότι, φυσικά, δεν θα αναγνώριζαν την είσοδο του Σίπταρ με ταυτότητα . Φυσικά, οι μουσουλμάνοι θα το έκαναν, η Δημοκρατία Σέρπσκα όχι», δήλωσε ο Ντόντικ. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, εφόσον η Β-Ε δεν έχει αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, δεν μπορεί να εισαγάγει καθεστώς απαλλαγής από βίζα. 
 Ο πρωθυπουργός των Προσωρινών Θεσμών της Πρίστινα, Albin Kurti, ανακοίνωσε νωρίτερα στη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στο Βερολίνο, ότι από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, η Πρίστινα θα επιτρέψει μονομερώς την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με δελτία ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου