Οκτωβρίου 14, 2024

Υπάρχουν 89 εκατομμυριούχοι στο Μαυροβούνιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, 89 πολίτες στο Μαυροβούνιο έχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ στους εμπορικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, 
 Αν και ο αριθμός των εκατομμυριούχων στο Μαυροβούνιο αυξάνεται, ο οικονομικός σύμβουλος Στέβαν Γκάγεβιτς επισημαίνει ότι αυτός είναι ένας μικρός αριθμός λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κατοίκων.
  «Νομίζω ότι είναι κυρίως άνθρωποι που έχουν αποκτήσει χρήματα είτε νόμιμα είτε με πώληση ή κληρονομιά και κρατούν τα χρήματά τους σε τράπεζες. Έχουμε μια τάση πληθωρισμού. Πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό, κρατώντας χρήματα κάπου χάνουν την αξία τους, οπότε νομίζω ότι 89 άτομα είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός εκατομμυριούχων στο Μαυροβούνιο", δήλωσε ο Gajević. 
 "Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αόρατων εκατομμυριούχων στο Μαυροβούνιο. Μιλάμε για εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που έχουν έρθει σε αυτόν τον πλούτο με διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι θα πω ότι βρίσκονται σε αυτήν τη γκρίζα ζώνη. Και αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα δεν θα κρατήσουν τον κερδισμένο πλούτο τους σε ορατούς λογαριασμούς με την CBCG, αλλά αυτοί οι λογαριασμοί θα μετακινηθούν έξω από το κράτος», δήλωσε η Ines Mrdović από τη ΜΚΟ Action for Social Justice. 
Η Μρντόβιτς επισημαίνει ότι το Μαυροβούνιο είναι η γη της επαγγελίας για τους πλούσιους, επειδή τα εισοδήματά τους αποφεύγονται με εξαιρετικά χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.
. Η Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς απευθύνει έκκληση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να υπογράψουν μια διεθνή συμφωνία, έτσι ώστε το κράτος να έχει μια εικόνα για το περιουσιακό καθεστώς των αξιωματούχων στις γύρω χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου