Οκτωβρίου 06, 2024

Δημοτικές εκλογές στην Βοσνία Ερζεγοβίνη : Είναι σημαντικό να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα φροντίσουν τα συμφέροντα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα δήλωσε η Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς

 


Το μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό στις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα να εκλεγούν άτομα που θα λάβουν υπόψη τα συμφέροντα των δήμων ή των πόλεών τους, καθώς και τα συμφέροντα ολόκληρης της Ρεπούμπλικας  Σέρπσκα. 
 Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, είπε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη  Σέρπσκα, ότι είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, επειδή οι πολίτες εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στις τοπικές κοινότητες. 
 «Είμαι βέβαιη ότι θα εκλέξουν ανθρώπους που θα φροντίσουν τις πόλεις τους, τους δήμους τους, αλλά ταυτόχρονα θα φροντίσουν τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας, φυσικά. Η ανάπτυξη των δήμων μας εξαρτάται από την ανάπτυξη της Δημοκρατίας μας, αλλά και οι δήμοι και οι πόλεις μας πρέπει να δείξουν την τοπική τους ικανότητα. 
Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να εκλέξουμε εκείνους τους ανθρώπους που θα φροντίσουν την πόλη και τα προαστιακά τμήματα των δήμων ή της πόλης τους, αλλά επίσης, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τι είναι σημαντικό για τη Δημοκρατία της Σέρπσκα», δήλωσε η Cvijanović. 
 Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη διεξάγονται τοπικές εκλογές, οι όγδοες από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας το 1992, για την εκλογή δημάρχων δήμων και δημάρχων, καθώς και δημοτικών και δημοτικών συμβουλίων και συνελεύσεων σε 143 τοπικές κοινότητες - 111 δήμους, 32 πόλεις και την περιφέρεια Brčko, η οποία αποτελεί ξεχωριστή διοικητική μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου