Οκτωβρίου 06, 2024

Μπρναμπιτς: Το λίθιο εσημαντικό θέμα, αλλά το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης πρέπι να αποσυρθεί

Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, δήλωσε ότι όλα είναι έτοιμα για την αυριανή συνεδρίαση του κοινοβουλίου στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση της αντιπολίτευσης για απαγόρευση της εξερεύνησης, εκμετάλλευσης και επεξεργασίας λιθίου και βορίου, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για τους πολίτες που φοβούνται, αλλά ότι το σχέδιο νόμου είναι αβάσιμο και ότι πρέπει να επιστραφεί για βελτίωση. 

 Η Μπρνάμπιτς δήλωσε στο RTS ότι ήταν απίστευτο το γεγονός ότι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης επέμειναν ότι ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν πρέπει να έρθει στη σύνοδο για το λίθιο, το οποίο είναι ένα φλέγον ζήτημα στη Σερβία, και επεσήμανε ότι αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύουν στη δύναμη των επιχειρημάτων τους.  

Η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης επεσήμανε ότι ο Πρόεδρος Βούτσιτς συζήτησε το θέμα του λιθίου με όλους τους ενδιαφερόμενους σε τοπικό επίπεδο και ότι η αντιπολίτευση δεν καλεί εκείνους με τους οποίους διαφωνεί σε συνομιλίες, αλλά ότι είναι ένας στενός κύκλος ανθρώπων όπου όλοι σκέφτονται το ίδιο. "

Ο Πρόεδρος της Σερβίας έχει τη μεγαλύτερη νομιμότητα και δεν τον καλείτε για να ακούσετε τι έχει να πει, είναι ένας άνθρωπος που μίλησε με ομοϊδεάτες και αντιφρονούντες", τόνισε η Μπρνάμπιτς.

 Σύμφωνα με αυτήν, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τον πρόεδρο Vucic λόγω του τεράστιου φόβου των επιχειρημάτων του. 

«Είναι ντροπή το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο μετατρέπεται σε πολιτική πραγματικότητα και ένα τέτοιο σχέδιο νόμου είναι ατεκμηρίωτο και αστήρικτο και δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκεται στην ολομέλεια, αν το είχαμε επιστρέψει για βελτίωση, θα λέγαμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι 'αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. 

 Η Μπρνάμπιτς επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που ταπεινώνει το κοινοβούλιο και έπρεπε να επιστραφεί για βελτίωση. Σύμφωνα με την ίδια, τίποτα τέτοιο δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ιστορία της Σερβίας. Ερωτηθείς αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΣΥ θα καταθέσει τροπολογίες, είπε ότι δεν θα το κάνει, γιατί είναι αδύνατο να διορθωθεί το νομοσχέδιο.

 «Απευθύνουμε έκκληση στην αντιπολίτευση να μην εμπλακεί στην πολιτική πραγματικότητα, πρέπει να επιστρέψουμε στη σοβαρή δουλειά», δήλωσε η Μπρνάμπιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου