Οκτωβρίου 03, 2024

Βούτσιτς: Θα εγκαινιάσουμε τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Νόβι Σαντ-Σουμπότιτσα στις 24 Νοεμβρίου. Σε δύο χρόνια, θα κάνουμε το ταξείδι Βελιγράδι-Βουδαπέστη σε δύο ώρες και 40 λεπτά

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι το  τμήμα του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από το Νόβι Σαντ στη Σουμπότιτσα θα ανοίξει στις 24 Νοεμβρίου. 
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του σιδηροδρόμου με ένα ειδικό τρένο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, ο Vucic είπε ότι όταν ανοίξει ο σιδηρόδρομος, θα χρειαστεί μόνο μία ώρα και 10 λεπτά για να φτάσει από το Βελιγράδι στη Subotica. 
«Είχαμε μια δύσκολη συζήτηση σήμερα με την αποστολή του ΔΝΤ, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Αύριο ή μεθαύριο θα έχουμε κάποια μεγάλα νέα. Αυτό ελπίζαμε εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Vucic. 
 Στο τρένο μαζί με τον πρόεδρο είναι η σύζυγός του, Ταμάρα Βούτσιτς. Στη Σουμπότιτσα, ο Vucic θα επισκεφθεί τις τελικές εργασίες στο κτίριο του σταθμού του σιδηροδρομικού σταθμού. 
 Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι η κατασκευή του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας από το Νόβι Σαντ στη Σουμπότιτσα είναι μεγάλη υπόθεση για ολόκληρη τη Σερβία και ότι αναμένει από την Ουγγαρία να ολοκληρώσει το τμήμα του σιδηροδρόμου σε δύο χρόνια, όταν θα χρειαστούν δύο ώρες και 40 λεπτά για να ταξιδέψει από το Βελιγράδι στη Βουδαπέστη. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής διαδρομής από το Βελιγράδι στη Σουμπότιτσα, ο Vucic δήλωσε ότι η Σερβία, μετά τη σύνδεση με τη Βουδαπέστη, αναμένει να συνεχίσει να συνδέεται μέσω της Νις με τη Θεσσαλονίκη, καθώς και με την Κωνσταντινούπολη, αλλά ότι είναι απαραίτητο να δοθούν χρήματα για αυτό. «Με την κατασκευή αυτού του σιδηροδρόμου, όλα αλλάζουν. Με τη σύνδεση με τη Βουδαπέστη, αναμένουμε αύξηση του αριθμού των τουριστών», δήλωσε ο Vucic. 
 . Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, είπε ότι το δημόσιο χρέος σήμερα ανέρχεται στο 46,5% του ΑΕΠ και επεσήμανε ότι δεν πρέπει να καταστραφούν τα δημόσια οικονομικά, γιατί τα χτίζουμε από το 2014. 
Ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Σουμπότιτσα δεν θα είναι ανοιχτός μέχρι να υπάρξουν πινακίδες στα ουγγρικά. Ο Vucic είπε ότι παρατήρησε ότι υπήρχαν πινακίδες στο σταθμό μόνο στα σερβικά και τα αγγλικά και ότι θα έπρεπε να είναι στα σερβικά, ουγγρικά και μόνο τότε στα αγγλικά. 
 «Ο σταθμός δεν θα είναι ανοιχτός, όπως έπρεπε, σε πέντε ή έξι ημέρες, θα πρέπει να αλλάξεις κάτι στο σταθμό. Ελπίζω ότι θα τελειώσει τις επόμενες 10 έως 12 ημέρες. Υπάρχουν πινακίδες στα σερβικά και τα αγγλικά, αλλά μας λείπουν στα ουγγρικά. Όσο είμαι πρόεδρος, ο σταθμός δεν θα είναι ανοιχτός μέχρι να υπάρξουν πινακίδες στα ουγγρικά», δήλωσε ο Vucic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου