Οκτωβρίου 03, 2024

Ο Βούτσιτς με την αποστολή του ΔΝΤ για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τα αναπτυξιακά σχέδια και την ενίσχυση της συνεργασίας

 


Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνυαερ Βούτσιτς μίλησε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ με επικεφαλής τον επικεφαλής της αποστολής στη Σερβία, Ντόναλ Μακ Γκέττιγκαν, για οικονομικές τις  μεταρρυθμίσεις, τα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας και ενίσχυση της συνεργασίας με το ΔΝΤ. 
 Ο Βούτσιτς συζήτησε με την αποστολή του ΔΝΤ τα σημαντικότερα θέματα συνεργασίας, τις προβλέψεις για την επόμενη περίοδο, τις αναλύσεις κινδύνου και τις εξελίξεις της αγοράς, καθώς και την αναμενόμενη εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων και τη δημοσιονομική πειθαρχία.
«Επεσήμανα τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο, ειδικά όσον αφορά την πτώση του πληθωρισμού και τα μέτρα για τον έλεγχο των πληθωριστικών σοκ, την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και τα άνευ προηγουμένου αποθεματικά που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα», έγραψε ο Vucic στο Instagram.
 Ο Πρόεδρος εκτίμησε ότι η Σερβία, με σοβαρά μέτρα και καλές προβλέψεις, κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη παρά την ενεργειακή κρίση και ότι συνεχίζει να επενδύει στις απαραίτητες υποδομές και άλλα κεφαλαιουχικά έργα, προκειμένου να διευκολύνει περαιτέρω την εισροή νέων επενδύσεων.
 "Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία, όπως και ο περισσότερος κόσμος, στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ευχαρίστησα το ΔΝΤ για την υποστήριξη των προσπαθειών της χώρας μας να δημιουργήσει ένα καλό επενδυτικό περιβάλλον, καθώς και για τις συστάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας», δήλωσε ο Vucic. 
 Επεσήμανε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας και τις προσδοκίες για το τέλος του έτους, παραμένουμε στην εκτίμηση για αύξηση του ΑΕΠ της Σερβίας κατά 3,8% και ότι σχεδιάζουμε ακόμη ισχυρότερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. «Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις για περαιτέρω μέτρα και βήματα για τη διατήρηση της μακροοικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις στον εγχώριο ενεργειακό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισα ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και του ΔΝΤ έχει μεγάλη σημασία για την οικονομική πρόοδο της Σερβίας και τη διασφάλιση της σταθερότητας και ότι η Σερβία παραμένει δεσμευμένη σε μια ανοιχτή και εποικοδομητική ανταλλαγή με το ΔΝΤ, ως ένα από τα πιο σεβαστά παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα", δήλωσε ο Vucic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου