Οκτωβρίου 15, 2024

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη των Ντόντικ και Λούκιτς στο δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ/ΣΑΡΑΓΕΒΟ . Η δίκη του Προέδρου της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ και του Αναπληρωτή Διευθυντή της "Επίσημης Εφημερίδας της Σέρπσκα" Μίλος Λούκιτς θα συνεχιστεί 
 Σε δήλωσή του , ο συνηγορος Μπούμπιτς είπε ότι αύριο θα παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία από την υπεράσπιση του δεύτερου κατηγορούμενου Λούκιτς και αντίγραφο των αποδεικτικών στοιχείων της κατηγορούσας αρχής, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο. 
Η δίκη θα συνεχιστεί στη 1 μ.μ. ενώπιον της δικαστή Σένα Ουζούνοβιτς, επειδή το Ποινικό Τμήμα του Δικαστηρίου της Β-Ε απέρριψε την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του Ντόντικ για εξαίρεση της.
 Μετά από αυτή την απόφαση του Ποινικού Τμήματος, ο Μπούμπιτς δήλωσε ότι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το αίτημα για εξαίρεση του Ουζούνοβιτς δεν έγινε αποδεκτό επειδή η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου της Β-Ε δεν στοχεύει στο κράτος δικαίου, αλλά στην εξάλειψη του Ντόντικ από την πολιτική ζωή στη Β-Ε.
 Τόνισε ότι υπέβαλαν το αίτημα εξαίρεσης επειδή αναγκάστηκαν να το πράξουν από τη συμπεριφορά του δικαστή στην κύρια ακρόαση. 
«Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι δεν λάβαμε το υπόμνημα του Δικαστηρίου, το οποίο εστάλη με φαξ, και μια τέτοια μέθοδος παράδοσης δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 
Το γεγονός είναι ότι αυτή η υποβολή δεν έγινε καθόλου στο φαξ μου, και ο ειδικός τεχνικός από το Δικαστήριο της Β-Ε επιβεβαίωσε ότι αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί για διάφορους τεχνικούς λόγους", δήλωσε ο Μπούμπιτς. 
 Η δίκη των Ντόντικ και Λούκιτς ενώπιον του Δικαστηρίου της Β-Ε την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε έως ότου το Τμήμα Δίκης αποφανθεί σχετικά με το αίτημα εξαίρεσης του Ουζούνοβιτς. 
Η Εισαγγελία της Β-Ε κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Επίσημης Εφημερίδας της Σέρπσκα Μίλος Λούκιτς για "ασέβεια προς τις αποφάσεις του Κρίστιαν Σμιτ", γι' αυτό και διώκονται ενώπιον του Δικαστηρίου της Β-Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου