Ιουνίου 07, 2024

Σεβερνοματσεντόνιγια: Η Λέβιτσα ζήτησε να διαγραφεί από την ημερήσια διάταξη της Βουλής η πρόταση Νόμου για αναδιοργάνωση της κυβέρνησης

Στη σημερινή συνεδρίαση της Σομπράνιε , περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη οι τροποποιήσεις του νόμου για την οργάνωση και το έργο των οργάνων της κρατικής διοίκησης. 
Μετά από πρόταση του βουλευτή Χριστιάν Μίτσκοσκι , το DPMNE στη δεύτερη σύνοδο του Κοινοβουλίου  συνέχισε  την παλιά πρακτική της ψήφισης νόμων με συνοπτική διαδικασία.
 Ο νόμος για την οργάνωση και λειτουργία των κρατικών διοικητικών οργάνων είναι ένας συστημικός νόμος και μέσω αυτών των τροποποιήσεων, αλλάζει την οργάνωση και το έργο της κυβέρνησης και των υπουργείων, των οποίων το έργο έχει άμεσο αντίκτυπο σε εκατομμύρια πεπρωμένους. 
 Η Αριστερά πιστεύει ακράδαντα ότι οι συστημικοί νόμοι, οι οποίοι είναι υψίστης σημασίας και γι' αυτό δεν πρέπει να αλλάξουν εν συντομία. 
Η ψήφιση νόμων, τα κείμενα των οποίων αλλάζουν κυριολεκτικά ώρες πριν από τη σύνοδο, είναι κλασικό λαθρεμπόριο. 
Ως εκ τούτου, οι βουλευτές της Αριστεράς πρότειναν να διαγραφεί αυτό το θέμα από την ημερήσια διάταξη. Οι βουλευτές της Σοσιαλδημοκρατικής ΄Ένωσης  ψήφισαν επίσης υπέρ του αιτήματος της Λέβιτσα, να διαγραφεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη.
Το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των οργάνων της κρατικής διοίκησης αποσύρθηκε. Αλλά, για λίγο. Το VMRO-DPMNE, , διευκρινίνησε ότι ο νόμος αποσύρθηκε για λίγο λόγω της διόρθωσης ενός νομοτεχνικού σφάλματος, μετά το οποίο τέθηκε και πάλι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου της συνέλευσης. «Η είδηση που δημοσιεύθηκε σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με τον τίτλο: "Ο Mickoski αποσύρει τον νόμο αναδιοργάνωσης της κυβέρνησης" είναι ανακριβής και την αρνούμαστε στο σύνολό της. Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να διορθωθεί ένα νομοτεχνικό λάθος, αφού διορθώθηκε το ίδιο το νομοσχέδιο υποβλήθηκε αμέσως και το ίδιο θα είναι στη συνεδρίαση της Συνέλευσης σήμερα, ανέφερε σε δήλωσή του το VMRO-DPMNE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου