Ιουνίου 07, 2024

ΣΕΒΕΡΝΟΜΑΤΣΕΝΤΌΝΙΓΙΑ .Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΌΣ ΈΦΤΑΣΕ ΤΟ 4,5% ΤΟΝ ΜΆΙΟ

 

Οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 5,8% Από τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός τον Μάιο ήταν 0,9% υψηλότερος και οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,3%. 
Ο ετήσιος πληθωρισμός από τον Μάιο του 2023 έως τον Μάιο του 2024 αυξήθηκε κατά 4,5%, ενώ οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 5,8% την ίδια περίοδο. 
Από τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός τον Μάιο ήταν 0,9% υψηλότερος και οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,3%, ανέφερε η  Στατιστική Υπηρεσία. 
 Κατά τη συγκρίσιμη περίοδο του περασμένου Μαΐου, οι υψηλότερες αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στις υπηρεσίες κατά 8,4% και στα γεωργικά προϊόντα κατά 7,4%. 
Τα προϊόντα διατροφής, με τη σειρά τους, αυξήθηκαν κατά 5,3% και τα βιομηχανικά προϊόντα διατροφής κατά 4,7% 
Από τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός τον Μάιο ήταν 0,9% υψηλότερος και οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν κατά 1,3%. Η αύξηση του πληθωρισμού τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο ήταν αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους ζωής στις ακόλουθες ομάδες: εστιατόρια και ξενοδοχεία κατά 3,1%, αναψυχή και πολιτισμός κατά 2,1%, μεταφορές κατά 1,9%, ένδυση και υπόδηση κατά 1,5%, έπιπλα, έπιπλα και οικιακή συντήρηση κατά 1%, τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά κατά 0,7%, διάφορα αγαθά και υπηρεσίες κατά 0,4%, στέγαση, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα, υγεία κατά 0,1%. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το κόστος ζωής στην ομάδα επικοινωνιών μειώθηκε κατά 0,3%, ενώ το κόστος ζωής στις ομάδες αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών και εκπαίδευσης παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου