Σεπτεμβρίου 22, 2020

Γκρενέλ : Ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στο Βελιγράδι

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί το Βελιγράδι, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρίτσαρντ Γκρενέλ. «Δεν έχω ημερομηνία, αλλά ανυπομονώ να τον δω στο Βελιγράδι» , δήλωσε ο Γκρενέλ μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Άνα Μπράναμπιτς, στην οποία συμμετείχε επίσης ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοδότησης Ανάπτυξης, Άνταμ Μπόλερ. 
 Ο Γκρένελ ανέφερε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Βελιγράδι είναι «η μεγαλύτερη που έχει έρθει ποτέ στη Σερβία», και ότι εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών θα έρθουν για τις επόμενες 30 ημέρες. 
 Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε πρόσκληση για επίσκεψη στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον. Ευχαριστώντας τη στήριξη των ΗΠΑ, ο Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία θα διατηρήσει τη φιλία με τις ΗΠΑ, και θα συνεχίσει να διατηρεί τόσο την ειρήνη όσο και τη σταθερότητα στην περιοχή.Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναφέρει, μετά τα εγκαίνια του γραφείου της Διεθνούς Εταιρείας Χρηματοδότησης Ανάπτυξης  στη Σερβία, είπε ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ημέρα για τη Σερβία, αλλά και σημαντική ημέρα για ολόκληρη την περιοχή.

Στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βελιγράδι  έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Εμπορικών Επιμελητηρίων Βελιγραδίου και Πρίστινας  με τον Ειδικό Σύμβουλο Ρίτσαρντ Γκρένελ και αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εταιρείας Χρηματοδότησης Ανάπτυξης,

Ο Γκρένελ είπε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας σημαίνει μαζική δημιουργία θέσεων εργασίας, και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. 

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμερικανικής Εταιρείας Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης Άνταμ Μπόλερ συνεχάρη, μετά από  τη συνάντηση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βελιγραδίου και Πρίστινας, για το θάρρος τους και επειδή «επέλεξαν τον λαό, όχι την πολιτική».

 Ο Πρόεδρος του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκο Τσαντέζ δήλωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Γκρένελ άλλαξε επιτυχώς την προσέγγισή του για την επίλυση πολύπλοκων και δύσκολων θεμάτων και ξεμπλόκαρε τη διαδικασία συνεργασίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα μιλάμε για επιχειρηματικά και κοινά συμφέροντα, όχι για το τι μας χωρίζει, δήλωσε ο Τσαντάζ μετά από συνάντηση εκπροσώπων των Εμπορικών Επιμελητηρίων Βελιγραδίου και Πρίστινας με τον Γκρένελ και αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Εταιρείας Χρηματοδότησης της Ανάπτυξης, DFC, και ευχαρίστησε τον Γκρένελ γι' αυτό.Επεσήμανε ότι η ιστορία θα δείξει ότι θα το θυμόμαστε αυτό ως σημείο καμπής και θα φέρει σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή.

Ο Τσαντάζ ευχαρίστησε επίσης τον επικεφαλής της DFC Άνταμ Μπόλερ που ήρθε στο Βελιγράδι τόσο σύντομα.

- Όταν συναντηθήκαμε πριν από δύο εβδομάδες στην Ουάσιγκτον, όταν τον ρώτησα πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να έρθουν, είπε "σε δύο μήνες" - είπε. Ο Τσαντέζ επισημαίνει ότι είχαν πολύ καρποφόρες συζητήσεις τους τελευταίους έξι μήνες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες τόσο στη Σερβία όσο και στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος. Κοσσυφοπέδιο.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Πρίστινα, Μπεράτ Ρουκί, για την καλή συνεργασία του εδώ και πέντε χρόνια και το γεγονός ότι δημιούργησαν κοινή ομάδα για να στηρίξει τα προγράμματα,

Οι συναντήσεις για την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται από το DFC θα συνεχιστούν αύριο με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου