Σεπτεμβρίου 22, 2020

Επί τροχάδην

  

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Αύριο θα πραγματοποιηθεί εναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, και αναμένεται να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Ένωση Οικογενειών των απαχθέντων και δολοφονηθέντων  στο Κοσσυφοπέδιο και το  Μετόχι  δήλωσε  ότι οι πρώην εισαγγελείς του ICTY Τζέφρι Νίκαια και Κλιντ Γουίλιαμσον πώλησαν στον ΟΥΤΣΕΚΑ   στην Πριστίνα τα έγγραφα που περιείχαν καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων για τα εγκλήματα του ΟΥΤΣΕΚΑ.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.  Ο Πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικας  Σέρπσκα Ράντοβαν Βίσκοβιτς δήλωσε ότι όλα τα ιδρύματα υγείας στη Σέρπσκα θα έχουν αρκετά χρήματα για να εκπληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους  για μισθούς, εισφορές και παροχή υπηρεσιών υγείας. Ερωτηθείς από βουλευτές, ο Βισκόβιτς δήλωσε ότι τα γρήγορα τεστ αποδείχθηκαν η σωστή λύση, ιδιαίτερα για το φθινόπωρο, όταν υπάρχει η πιθανότητα νέου κύματος της πανδημίας . Ο Βίσκοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει αρκετά γρήγορα τεστ κορωνοϊού  Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κατασκευή αεροδρομίου στο Τρεμπίνιε είναι πολύ σημαντική για τη Σέρπσκα και την περιοχή της Ερζεγοβίνης και ότι η Σερβία, η οποία είναι ο επενδυτής, θα είναι 100 τοις εκατό ιδιοκτήτης του αεροδρομίου.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Ρεπούμπλικας  Σέρπσκα Μπράνισλαβ Ζελίκοβιτς δήλωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθεί να είναι κακή.Τις τελευταίες 24 ώρες, άλλα 51 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό  από τα συνολικά 446 που ελέγχθηκαν.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο μέσος μισθός, μετά τη φορολογία στη Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα ήταν τον Αύγουστο 962 BAM , και ο μέσος ακαθάριστος μισθός ήταν 1.499 BAM, ανακοίνωσε  το Γραφείο Στατιστικής.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων Στάσα Κοσάρατς δήλωσε ότι αναμένει να ξεκινήσουν σύντομα οι εξαγωγές ψαριών στη Ρωσική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για αυτό.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Μπανταλούκα αποτελεί σημαντικό βήμα για τη δημιουργία νέων τομέων συνεργασίας και νέων επενδυτικών ευκαιριών, δήλωσε η Τουρκική Πρεσβεία στο Σεράγεβο.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Τις τελευταίες 24 ώρες, 164 άτομα στην Ομοσπονδία ( FBiH) βρέθηκαν θετικά στον κορωνοιό, από τους 1.635 που εξετάστηκαν, και 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της FBiH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου