Σεπτεμβρίου 30, 2020

Πατριάρχης Ειρηναίος : Αν δεν είχαμε την βοήθεια των Ρώσων αδελφών, θα χτίζαμε τον Ναό του Αγίου Σάββα για άλλα 100 χρόνια

 Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες για την Αγιογράφηση του Ναού του Αγίου Σάββα, και ο Πατριάρχης Ειρηναίος σημείωσε τη μεγάλη συμβολή των Ρώσων, εκτιμώντας ότι χωρίς αυτούς, το έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί ουτε τα επόμενα για 100 χρόνια. 

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ότι ο Ναός του Αγίου Σάββα θα αποτελέσει «θαύμα αρχιτεκτονικής και κατασκευής» θα είναι το μελλοντικό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο του Βελιγραδίου. 

«Νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι μόνο δικό μας, αλλά και το καμάρι ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου, ειδικά όταν τα ψηφιδωτά τοποθετούνται στο ύφος της βυζαντινής τέχνης. Φυσικά, οι Ρώσοι αδελφοί μας έχουν μεγάλη αναγνώριση, διότι αν δεν είχαν αποδεχθεί αυτή τη δουλειά, δεν θα την είχαμε τελειώσει σε 100 χρόνια, τόνισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ναός θα ολοκληρωθεί εντός του προγραμματισμένου χρονικού πλαισίου, σημείωσε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο κτίριο, όχι μόνο για το δικό μας, αλλά και για παγκόσμιες περιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου