Σεπτεμβρίου 30, 2020

Βούτσιτς : Ο υποψήφιος πρωθυπουργός θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες

Ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούσιτς δήλωσε ότι τις επόμενες  τρεις ημέρες. θα ανακοινώσει  τον πρωθυπουργό και επανέλαβε ότι όλα όσα έχουν υπογραφεί στις Βρυξέλλες θα  πρέπει να εφαρμοστούν, αλλά όχι σύμφωνα με τους νόμους του Κοσσυφοπεδίου, διότι εάν όλα εξεταστούν με τέτοιο τρόπο είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Ο Βούσιτς ρωτήθηκε είναι   καλό μήνυμα ήταν η δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφαν Ζάιμπερτ ότι όλα όσα υπεγράφησαν πρέπει να εφαρμοστούν» και είπε ότι «τα μηνύματα από την Πρίστινα είναι συχνά ασαφή σε επειδή δεν είναι λογικά».

«Παρόλο που νόμιζα ότι είχα εμπειρία, ίσως πάνω απ'όλα σε αυτό το μέρος του κόσμου, λόγω της συνάντησης των ηγετών, λόγω της ηλικίας μου. Καταλαβαίνω έναν αντίπαλο όταν ενεργεί λογικά. Δεν μπορώ να τους δω ως αντιπάλους, καθώς θέλουμε ειρήνη και συνεργασία με τους Αλβανούς, αλλά μερικές φορές η προσέγγισή τους για επίλυση προβλημάτων δεν μπορώ να καταλάβω», δήλωσε ο Βούσιτς.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς είπε και  ότι η Σερβία θα είναι η πρώτη ή η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη στα τέλη του έτους σε ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

«Ποτέ , από τη στιγμή που μετράται η Eurostat , η Σερβία δεν ήταν κοντά στην πρώτη δεκάδα του ρυθμού ανάπτυξης», δήλωσε ο Βούσιτς και υπενθύμισε ότι η Σερβία ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που αναπτύσσεται με ρυθμό ανάπτυξης, και το δεύτερο τρίμηνο ο τρίτος υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου