Αυγούστου 31, 2020

Σεβερνομακεντόνιγια : Η κυβέρνηση Ζάεφ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά από μια διήμερη εξαντλητική κοινοβουλευτική συζήτηση, οι βουλευτές έδωσαν πριν από τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που πρότεινε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. 
Υπέρ της κυβέρνησης του Ζάεφ ψήφισαν 62 βουλευτές. «Κατά» ψήφισαν 51 βουλευτές, από τους 115 παρόντες. 
Ο Ζάεφ στο κλείσιμο της συζήτησης δεσμεύτηκε ότι θα είναι πρωθυπουργός «όλων των πολιτών» και τόνισε ότι (αυτή τη φορά) «ο ίδιος και οι υπουργοί θα υπηρετήσουν τους πολίτες με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα». «Δεν έχουμε πλέον ανοιχτά εθνικά ζητήματα. 
Τώρα όλοι οι γείτονές μας είναι φίλοι», είπε ο Ζάεφ που κάλεσε την αντιπολίτευση να συνεργαστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 
Η νέα κυβέρνηση θα έχει 19 υπουργούς και μαζί με τον Ζάεφ θα είναι 20. Δέκα υπουργοί θα είναι Αλβανοί και δέκα Σεβερνομαντόνσκι. 
 «Η Βουλγαρία υποστηρίζει ακούραστα το δικαίωμα των πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας να αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας» τόνισε ο βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Ζάεφ. 

 Χθες πέθανε σε ηλικία 80 ετών η συντρόφισσα Ράτκα Ντιμιτρόβα, μητέρα του Αντιπρόεδρου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ, που ήταν βουλευτίνα στην πρώτη μεταγιουγκοσλαβική βουλή το 1991-94.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου