Ιουλίου 29, 2020

NTONTIK: Η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα έχει σαφέστατη πολιτική για τους μετανάστες. «Απελάστε τους»

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το μέλος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα έχει την σαφέστερη πολιτική για τους μετανάστες, με βασική θέση την απέλαση χωρίς δισταγμό. των μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
   «Πιστεύουμε ότι οι μετανάστες αποτελούν πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς τους υπόσχεται άσυλο και ακολούθως θελουν να τους; «παρκάρουν» αλλού. 
Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που θέλουν στην Βοσμία Ερζεγοβίνη είναι να περιμένουν να περάσουν στην ΕΕ, και φιλοξενούνται εδώ, στη μέχρι αυτό να συμβεί», δήλωσε ο Ντόντικ, και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα απέρριψε τις αποφάσεις του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία τριών κέντρων υποδοχής μεταναστών στην περιοχή της Σέρπσκα. Ο Ντόντικ είπε ότι αυτό επετεύχθητε βασικά και δεν θα κατασκευαστούν κέντρα μεταναστών πουθενά στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα «Ανεξάρτητα από την προσφερόμενη βοήθεια και τα κεφάλαια από ορισμένες Ευρωπαϊκές οντότητες, αρνηθήκαμε να σχηματίσουμε κέντρα στη Σέρπσκα», δήλωσε ο Ντόντικ, απευθυνόμενος στην ειδική συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης. «Είμαστε κατά της διέλευσης του στρατού στα σύνορα με τη Σερβία, καθώς έχει αρκετές επιπτώσεις. Πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητες της Συνοριακής Αστυνομίας, της αστυνομίας της Σέρπσκα και άλλων αστυνομικών δυνάμεων στη Β-Ε πρέπει να ενισχυθούν, ότι υπάρχει κοινή ικανότητα αντίδρασης σε αυτό», τόνισε ο Ντόντικ. Τον τελευταίο καιρό, είπε οι περισσότεροι μετανάστες, περισσότεροι από δύο χιλιάδες, προέρχονταν από το Μπαγκλαντές, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη Συρία. «Η απέλαση μεταναστών χωρίς δισταγμό στις χώρες από τις οποίο προέρχονται είναι η βασική μας θέση», κατέληξε ο Ντόντικ. /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου