Ιουλίου 29, 2020

Πανεθνική διαδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται σήμερα στην Σόφια

Για την 21η ημέρα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων θα συρρεύσουν στη Σόφια διαδηλωτές από όλη την Βουλγαρία .Το ραντεβού είναι για τις 19:00 .
Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα αρχίσουν «οι διακοπές» τους σε κατασκήνωση που θα στήσουν «στο τρίγωνο της εξουσίας» μπροστά από το κτήριο του Υπουργικού Συμβουλίου και θα μείνουν εκεί μέχρι να υποβληθούν οι παραιτήσεις της κυβέρνησης και του Γενικού Εισαγγελέα. 
 Η 21η ημέρα των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στη Σόφια άρχισε με αποκλεισμό κεντρικής διασταύρωσης στις 12:00 . Είχαν αφίσες στις οποίες εγραφαν, ότι «το κράτος είναι υπό κατασκευή» και ζητούσαν συγνώμη «για τα προβλήματα που προκαλούν». Σταμάτησε η κυκλοφορία των τραμ και των αυτοκινήτων.. 
Μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στην επόμενη διασταύρωση. «Εξακολουθώ να βλέπω μια κυβέρνηση, που έχει χάσει τη νομιμότητά της και που πολύ δύσκολα θα διατηρηθεί στην εξουσία μέχρι τις κανονικές κοινοβουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο του 2021», σχολίασε ο πολιτειολόγος Μίλεν Λιούμπενοφ. 
 Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο υποκλοπή συνομιλίας του Μπόικο με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Τόμισλαβ Ντόντσεφ στην οποία το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ τον οποίο ο Μπορίσοφ έβριζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου