Ιουλίου 31, 2020

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.  Ο Υπουργός Παιδείας της Σερβίας, Μλάντεν Σάρτσεβιτς, δήλωσε ότι οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου θα έχουν την δυνατότητα επιλέξουν το επόμενο σχολικό έτος, εάν τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο ή στο σπίτι από το διαδίκτυο.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Η Βουλευτής από τις τάξεις του Εργατικού Μετώπου Καταρίνα Πέοβιτς δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματος αυτού δεν θα παρευρεθούν στον εορτασμό της στρατιωτικής και αστυνομικής επιχείρησης «Θύελλα» στο Κνιν, επειδή ο εορτασμός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής για εμπρηστικά μηνύματα.
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Πόλης του Ανατολικού Σεράγεβο Μίροσλαβ Λούτσιτς ζήτησε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Βαλεντίν Ίνζκο να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει την απόπειρα εκφοβισμού και καταστροφής σερβικών μνημείων στο Καντόνι του Σεράγεβο. ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Υπηρεσία Στατιστικής της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε ότι .
 ο συνολικός εποχικά προσαρμοσμένος κύκλος εργασιών του λιανικού εμπορίου στη τον Ιούνιο, ήταν υψηλότερος κατά 8,5% σε σύγκριση με το Μάιο , σε τρέχουσες τιμές. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ρεπούμπλικας Δημοκρατίας Σέρπσκα επιβεβαιωθήκαν 123 κρούσματα λοίμωξης από τον κορωνοϊό από τα 549 εργαστηριακά δείγματα που ελέγχθηκαν . Πέντε ασθενείς πέθαναν.
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, η Ομοσπονδία (FBiH) επιβεβαίωσε άλλους έξι θανάτους και 309 κρούσματα λοίμωξης από κορόνα από τα 1.207 δείγματα που ελέγχθηκαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα στη Σερβία κάθε χρόνο, και 4.600 άνθρωποι πεθαίνουν, κατατάσσοντάς την στη διαβόητη δεύτερη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τη θνησιμότητα από αυτή την κακοήθη νόσο, ανακοίνωσε η Ένωση για την Καταπολέμηση του Καρκίνου του Πνεύμονα. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το συνολικό εξωτερικό εμπόριο της Σερβίας για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου του τρέχοντος έτους ανήλθε σε 18,54 δισεκατομμύρια ευρώ, και ήταν κατα 7,7% μειωμένο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Ινστιτούτο Στατιστικής της Σερβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου