Ιουλίου 31, 2020

Βουλγαρία Η μειοψηφία, (το ΓΚΕΡΜΠ) ζήτησε διάλογο με την πλειοψηφία (τους διαδηλωτές)

«Απευθύνω έκκληση σε εκείνους από τα αντίσκηνα να καταλάβουν ότι αυτός δεν είναι ένας λογικός τρόπος για διάλογο», δήλωσε ο βουλευτής του ΓΚΕΡΜΠ Αλεξάντερ Νένκοφ και πρόσθεσε: «Η κατάσταση με τους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας πρέπει να επιλυθεί χωρίς επιθετικότητα, μόνο με διάλογο, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι θα πρέπει να εκλέξουν μια αντιπροσωπία. Η μειονότητα δεν μπορεί να καθορίσει το τι συμβαίνει στη χώρα σε σύγκριση με την πλειοψηφία», δήλωσε ο βουλευτής. Σύμφωνα με τον Νένκοφ, οι πρόωρες εκλογές τώρα θα είναι παραίτηση, και το ποιος πρέπει να κυβερνήσει αποφασίζεται στις εκλογές.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση και την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς ότι προκάλεσαν στο κράτος ζημιά ύψους 500 εκατομμύρια ευρώ επιτρέποντας τη συμφωνία για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΒΤΚ. Στο στρατόπεδο των σκηνών διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργικού συμβουλίου, ο δικηγόρος Νικολάι Χατζηγκένοφ δήλωσε ότι, για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία, οι κρατικοί διαχειριστές της πτωχευμένης Εταιρικής Εμπορικής Τράπεζας και της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς έχουν άρει το πάγωμα των μετοχών της πτωχευμένης Εταιρικής Εμπορικής Τράπεζας. 
Σύμφωνα με τον Βελισλάφ Μινέκοφ, αυτό είναι υπέρ της ρωσικής Τράπεζας Εξωτερικού Εμπορίου και ιδιωτών επιχειρηματιών που συνδέονται με την κυβέρνηση. Ένας άλλος ηγέτης των διαδηλωτών, ο πολιτικός Χρίστο Ιβάνοφ, δήλωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει την Εισαγγελία σχετικά με τη συμφωνία. Στις 31 Ιουλίου, κατέστη σαφές από το Εμπορικό Μητρώο ότι η United Group είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ΒΤΚ (BTC) .
Η Αστυνομία θα λάβει πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στους διαδηλωτές στους δύο αποκλεισμούς στο κέντρο της Σόφιας – στη Γέφυρα των Αετών και μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο. Αυτό είπε ο υποδιευθυντής της Αστυνομίας Τόνι Τοντορόφ. Ο ίδιος τόνισε ότι οι αποκλεισμοί είναι παράνομοι και ο διάλογος με τους διαδηλωτές για αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις κεντρικές διασταυρώσεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου