Ιουλίου 31, 2020

Επί τροχάδην

ΣΟΦΙΑ. Από τα 6 639 τεστ που έγιναν επιβεβαιώθηκαν 265 νέα κρούσματα, Ποσοστό 3,99%. Τη μάχη με την λοίμωξη έχασαν άλλοι έξι ασθενείς, τις τελευταίες 24 ώρες Στο νοσοκομεία νοσηλεύονται 751 άτομα Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί στη Βουλγαρία είναι 11420, και ο θανόντες είναι 374. 
 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ . Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων. 1.356 ενώ πέθαναν 35 ασθενείς. Οι νεκροί συνολικά είναι πλέον 2304. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 7265. Το σύστημα υγείας της Ρουμανίας, «το πιο αδύναμο. της ΕΕ» αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση. 
 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Στο Μαυροβούνιο σήμερα υπάρχουν 2.020 ενεργά κρούσματα. Τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας ολοκλήρωσαν την ανάλυση 513 δειγμάτων από τα οποία το 11,12% ήταν θετικά στον Κορωνοιό. Από τα 57 νέα κρούσματα τα 30 βρέθηκαν στην Ποντγκόριτσα και τα 11 στο Μπιέλο Πόλιε. Ένας θάνατος αναφέρθηκε ενός ασθενούς από το Μπέλο Πόλιε που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Μπεράνε. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από τις αρχές Ιουνίου είναι 39 και από την αρχή της επιδημίας 48.
 ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μπόρις Μιλόσεβιτς από το το Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Σερβικό Κόμμα (SDSS) θα παραστεί στον εορτασμό στο Κνιν της 25ης επετείου της Επιχείρησης «Θύελλα» και εκτίμησε ως «χρήσιμη» την παρουσία του για τις σχέσεις στην Κροατική κοινωνία. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η κυβέρνηση της Σερβίας υιοθέτησε χθες, κατά τη σύνοδό της, το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την οικονομία λόγω κορωνοϊού, ύψους 66 δισεκατομμυρίων δηναρίων (περίπου 562 εκατομμύρια ευρώ) και το Πρόγραμμα Βελτίωσης του Ελέγχου του Καρκίνου στη Σερβία για την περίοδο μέχρι το 2022. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ..Ο βρετανικός-αυστραλιανός μεταλλευτικός κολοσσός «Rio Tinto» ενέκρινε πρόσθετη επένδυση σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του ορυχείου λιθίου-βορίου στη Σερβία. 
 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το συνολικό εξωτερικό εμπόριο του Μαυροβουνίου το πρώτο εξάμηνο ήταν σχεδόν 1,21 δις ευρώ, το οποίο είναι 15,8% λιγότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την Υπηρεσία Στατιστικής. 
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η αξία των πωλήσεων γεωργικών προϊόντων στις «λαϊκές αγορές» στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα τον Ιούνιο ήταν 1,26 εκατομμύρια BAM, και ήταν 27,8% πάνω από ό, τι το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου