Ιουνίου 30, 2020

Επί τροχάδην

ΜΠΟΥΤΒΑ. Η αστυνομία δεν επέτρεψε και πάλι σήμερα το πρωί στον καθαιρεθέντα Δήμαρχο της Μπούντβα, Μάρκο Τσάβεβιτς, και τον πρόεδρο της Δημοτικής Συνέλευσης Κρίστο Ράντοβιτς να εισέλθουν στο κτίριο του δήμου. ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Δάσκαλοι από το Μπεράνε, το Ανδριεγίεβιτς και την Πλέβλια εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο και στον δίκαιο αγώνα της για τα δικαιώματά της, τονίζοντας ότι είναι κατά του επαίσχυντου Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας και της εφαρμογής του, καθώς είναι αντισυνταγματικός, μη πολιτισμικός και μεροληπτικός σε βάρος των πολιτών του Μαυροβουνίου.
 ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Ο Επίσκοπος του Ζαχούμλιε -Ερζεγοβίνη κ Δημήτριος επισκέφθηκε σήμερα τον Διάκονο Κονσταντίνο Ντόχιτς, ο οποίος περιμένει μαζί με τον ανήλικο γιο του για τέσσερις ημέρες στη συνοριακή διάβαση Ιλίνο Μπρντο για να του επιτραπεί να εισέλθει στο Μαυροβούνιο, σημειώνοντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά της αστυνομίας του Μαυροβουνίου προς τον Διάκονο και την οικογένειά του είναι εντελώς ανάρμοστη και απάνθρωπη. 
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο βουλευτής στη Βουλής των Λαών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Λάζαρ Προντάνοβιτς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί υπό αμφισβήτηση η διεξαγωγή αυτό το έτος των τοπικών εκλογών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς έχουν προγραμματιστεί στον προϋπολογισμό τα απαραίτητα κονδύλια για τη διεξαγωγή τους. 
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ζόραν Τεγκελτίγια υποβλήθηκε ξανά σε τεστ για τον κορωνοϊό και το τεστ ήταν ξανά αρνητικό ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Στη Σερβία, το 6,4% των ανθρώπων έχουν αντισώματα για τον Κορωνοϊό σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της Εθνικής Επιδημιολογικής Μελέτης. Οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές από σήμερα σε εσωτερικούς χώρους στο Βελιγράδι, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του Κορωνοϊού. Ο Διευθυντής της Κλινικής Λοιμωδών Νόσων στο Βελιγράδι Γκόραν Σταβάνοβιτς δήλωσε ότι η μείωση του αριθμού των λοιμώξεων μπορεί να αναμένεται σε δέκα έως 14 ημέρες εάν τηρηθούν τα μέτρα και οι συστάσεις. Στο Νόβι Παζάρ, 466 άτομα βρέθηκαν θετικά για στον κορωνοϊό αλλά η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα από ό,τι πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Σερβικής Κυβέρνησης Ρασίμ Λιάιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου