Ιουνίου 30, 2020

Σερβία. Η Μπρνάμπτς ξανά φαβορί για πρωθυπουργός

Ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς που είχε ρίξει όλο το βάρος του στο Κόσσοβο. μελετάει ακόμα τη συγκρότηση του Νέου Υπουργικού Συμβουλίου και τη συνεργασία με τους Σοσιαλιστές του Ντάτσιτς. 
 Σύμφωνα με τη εφημερίδα «Μπλίτς» το επικρατέστερο όνομα είναι η Ανα Μπρνάμπιτς που από «απεξάρτηση τεχνοκράτις» του Σόρος αποδείχτηκε πολύ κομματική στην προεκλογική της εκστρατεία, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Κόμμα. 
Ωστόσο το Κόμμα που επιδιώκει μια εξισορρόπηση στο μοίρασαμ της εξουσίας με τον απόλυτο άρχοντα Βούτσιτς που εξελίχθηκε σε νέο Τίτο, προωθεί τον αντιπρόεδρος του SNS και Δήμαρχος του Νόβι Σαντ Μίλος Βούσεβιτς αλλά και τον Υπουργό Γεωργίας Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς που ηγήθηκε της εκλογικής λίστας στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές. 
Από τον κύκλο των «γιάπηδων» που εχει προωθήσει ο Βούτσιτς παίζει δυνατά ο τεχνοκράτης Σίνισα Μάλι, που ο Βούτσις τον έκανε δήμαρχο Βελιγραδίου και στην συνέχεια υπουργό Οικονομικών.
 Τα θετικά αποτελέσματα στην Σερβική Οικονομία, κάτι που πολύ συχνά ανέφερε κατά την προεκλογική περίοδο ο Πρόεδρος είναι η προίκα του Μάλι που ανήκεις το προεδρικό περιβάλλον .
Ο Υπουργός Οικονομικών χαίρει της εμπιστοσύνης τόσο του προέδρου όσο και του κόμματος, κάτι που τον καθιστά έναν από τους υποψήφιους για την Προεδρία της Κυβέρνησης, παρότι δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο ο ίδιος γι αυτό. Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό πρέπει να βρει και υπουργούς για «το λιτό και ευέλικτο σχήμα» που θέλει να σχηματίσει. 
Ο ευρύς συνασπισμός επιβάλει πολλούς εκπροσώπους στην κυβέρνηση, κάποιοι πρέπει να «ξεκουραστούν» κάποιοι να επιβραβευτούν και να βγουν στ προσκήνιο και οι νέοι. Και ο κ. Βούτστιτς πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στους φίλους των Γερμανών και στους φίλους των Ρώσων, όπως ο κ. Βούλιν αλλά και ο κ. Ντάτσιτς. Σίγουρος υπουργός θα είναι ο άρχοντας του Σάντζακ Ρασίμ Λιάιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου