Ιουνίου 05, 2020

34 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Βουλγαρία το τελευταίο 24ωρο

ΣΟΦΙΑ. Αυξάνονται τα κρούσματα Κορωνοϊού στην πόλη Σάρνιτσα στη Νότια Βουλγαρία. Χθες ακόμα 8 κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί. Μεταξύ αυτών, είναι 3 παιδιά ηλικίας 2, 4 και 8 ετών. Η κατάστασή τους είναι σταθερή. Όλοι βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι για 28 ημέρες. Αναμένονται τα αποτελέσματα άλλων 24 τεστ. Κανείς. δεν μπορεί να πει πώς και από ποιον μολύνθηκε.
 Οι δημοτικές υπηρεσίες δήμος δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τη Δευτέρα, το κοινοτικό κέντρο δεν θα λειτουργήσει, το ΚΑΠΗ και τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά. Το πρώτο κρούσμα στη Σάρνιτσα επιβεβαιώθηκε πριν από μια εβδομάδα. Χθες στη Βουλγαρία επιβεβαιώθηκαν 34 τα νέα κρούσματα .149 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 8 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, από την αρχή της πανδημίας, είναι 2627, και ενεργά παραμένουν τα 1078. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 159. Ο συνολικός αριθμός των αποθεραπευμένων είναι 1390.
 Χθες ήταν η 100τή μέρα από την δημιουργία του βουλγάρικου Επιτελείου Αντιμετώπισης του Κορονοϊού και ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοβ ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, το ιατρικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και τους κοινωνικούς λειτουργούς για τις προσπάθειες που έκαναν και την πειθαρχία που επέδειξαν. Το Επιτελείο θα σταματήσει να δίνει καθημερινά μπρίφινγκ αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου