Μαΐου 26, 2020

Ο Τζουκάνοβιτς στον Κούρτι «Ελπίζω για μια βιώσιμη λύση για το Κοσσυφοπέδιο

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε ότι ελπίζει πως σύντομα θα δημιουργηθούν συνθήκες για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. 
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς ευχαρίστησε τον Κούρτι για την πρωτοβουλία συζήτησης «στο πλαίσιο των φιλικών και καλών γειτονικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών», και ενημέρωσε τον Κούρτι για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του αγώνα του Μαυροβουνίου ενάντια στον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι η πιο δουλειά για την κρατική πολιτική είναι πλέον η οικονομική ανάκαμψη.
 Μεταξύ άλλων, ο Τζουκάνοβιτς σημείωσε ότι το Μαυροβούνιο παρακολουθεί στενά όλα όσα συμβαίνουν στο Κοσσυφοπέδιο και την περιοχή στο σύνολό της και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνέχιση και εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Εξέφρασε την ελπίδα για μια μακροπρόθεσμα βιώσιμη λύση που θα συμβάλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία και προς τον κοινό στόχο - την ενσωμάτωση στην ΕΕ. 
Ο Κούρτι επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για μια βασισμένη σε αρχές και καλά προετοιμασμένη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας," τονίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο οι εργασίες και η συνεργασία μπορούν να βελτιωθούν στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου