Απριλίου 29, 2020

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Γενικός Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κλινικού Κέντρου της Μπάνια Λούκα Βλαντο Ντάιτς δήλωσε ότι σήμερα ήταν η πιο δύσκολη μέρα από την έναρξη της επιδημίας στη Σέρπσκα καθως 59 άτομα βρέθηκαν θετικά για στον ιό και δύο έχασαν τη ζωή τους, και για άλλη μια φορά προέτρεψε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος αναβολής των εκλογών και ότι είναι της γνώμης ότι ορισμένα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής εκλέχθηκαν παράνομα, και ότι για αυτούς θα αποφασίσει το Δικαστήριο . ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι, καταγράφηκαν στη Βοσνία Ερζεγοβίνη 1.677 λοιμώξεις από τον Κορωνοϊό εκ των οποίων 767 στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, 891 στην Ομοσπονδία (FBiH) και 19 στην περιοχή του Μπρίτσκο 
ΜΟΣΤΑΡ. Η σύζυγος του διευθυντή της Εταιρείας «Igman», ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό, πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μόσταρ».
ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΙΒΙΤΣΑ. Το Επιτελείο Κρίσεων των Δήμων με σερβική πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες, ένα άτομο στο Ζβέτσαν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Οι κροατικές ένοπλες δυνάμεις απέλασαν 15.000 Σέρβους από την περιοχή της Δυτικής Σλαβονίας την 1η Μαΐου, πριν από 25 χρόνια στην επιχείρηση «Flash», όταν 283 Σέρβοι σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 56 γυναικών και οκτώ παιδιών. Η Δυτική Σλαβονία ήταν μέρος της Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα και υπό την προστασία του ΟΗΕ εκείνη την εποχή. Η Πρόεδρος της Ένωσης Σέρβων που εκδιώχθηκαν από τη Δυτική Σλαβονία Κρίστα Ζάρκοβιτς δήλωσε ότι 25 χρόνια μετά τον ξεριζωμό  των Σέρβων από την περιοχή αυτή κανείς δεν έχει προσαχθεί στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν εναντίον τους.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανέλυσε 81 δείγματα χθες και ούτε ένα δεν ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η εταιρεία  «Šume Republike Srpske» πέρυσι είχε κέρδος 4,39 εκατομμύρια BAM, αλλά  θυγατρικές της είχαν ζημιές.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Τα Καντόνια είναι περιττά για τους Βόσνιους, καθώς θέλουν ένα  κράτος σύμφωνα με τη συνταγή τους είπε ο Κροάτης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Μαρίνκο Τσαβάρα.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας Ζορανα Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι τα έργα υποδομής υλοποιούνται με πλήρη δυναμικότητα και ότι αναμένει το τμήμα Σρέμσκα Ράτσα-Κουζμίν του αυτοκινητόδρομου Βελιγραδίου-Σεράγεβο θα ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου