Απριλίου 29, 2020

Αλβανία: Συνεχίζονται οι εργασίες των Επιτροπών Εκλογικής Μεταρρύθμισης και Αποπομπής του Προέδρου

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ταουλάντ Μπαλλα δήλωσε ότι οι αλλαγές στον εκλογικό κώδικα θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου και η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. «Θέλω να παροτρύνω τους δύο ειδικούς συμπροέδρους της Επιτροπής Εκλογικής Μεταρρύθμισης, τη Ρουντίνα Χαινταρίν και τον Νταμιάν Γκικνούρι , να ολοκληρώσουν τον διάλογο με τη μη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση ώστε το Αλβανικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει επί των τροπολογιών στον Εκλογικό Κώδικα» δήλωσε ο Μπαλλα, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει το έργο της και η Ειδική Επιτροπή για την Αποπομπή του Προέδρου από το αξίωμα του.
 «Η Ειδική Επιτροπή έχει εξουσιοδοτηθεί από το Αλβανικό Κοινοβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση, να αποφασίσουν στο ζήτημα που έθεσαν οι αιτούντες βουλευτές, και σε αυτό το έργο έχουν ευτυχώς διαβουλεύσεις και έχουν συμβουλευτεί την Επιτροπή της Βενετίας», είπε. 
Όσον αφορά την Ειδική Επιτροπή για τον Πρόεδρο, η «Αποσατάτιδα» Ρουντινα Χαινταρίν Hajdarin είπε ότι η Επιτροπή Διερεύνησης για τον Πρόεδρο δεν θα έπρεπε να υπάρχει, καθώς δεν υφίσταται Συνταγματικό Δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου