Σεπτεμβρίου 02, 2019

Ντόντικ: Ο ουρανός δεν θα πέσει στο κεφάλι μας στις 6 Σεπτεμβρίου

Ο Μίλοραντ Ντόντικ συναντήθηκε στην Μπάνια Λούκα με τον Ρωσο πρέσβη Πέτρο Ιβαντσόφ ο οποίος δήλωσε, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα αποτελεσμάτων των εκλογών, και ότι το έργο αυτό θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη συμφωνία του Ντέιτον και την ισότητα των εθνών, με βάση την εκλογική βούληση. Και τόνισε ότι σύμφωνα με την ως τώρα πρακτική της περιστροφής ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών θα πρέπει να προέρχεται από το σερβικό έθνος. Μιλώντας για το ετήσιο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, είπε ότι πρέπει να το βάλουν στην άκρη.
 Ο Μίλοραντ Ντόντικ τόνισε ότι η μη συμμόρφωση με τη συμφωνία που υπεγράφη από τους αρχηγούς, των τριών κομμάτων που κέρδισαν στις εκλογές δεν σημαίνει ότι θα γίνει «επανάσταση», αλλά, ότι θα υπάρξει μια πολιτική απάντηση από την Εθνοσυνέλευσης της Σερπσκα . «Αυτό που κάνουμε δεν είναι τυχοδιωκτισμός. Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, δεν σημαίνει ότι πρέπει αμέσως να πάμε στις 6 Σεπτεμβρίου στην Εθνοσυνέλευση. Θα προετοιμάσουμε καλά μια απόφαση και στη συνέχεια θα την υποβάλουμε στην Εθνοσυνέλευση». Ο ντόνιτκ κατηγόρησε την αντιπολίτευση στην Σερπσκα ότι δεν νοιαζεται για τους Σερβους αλλά για τον Ιζετμπέκοβιτς και τους ξένους.
 Ο Πρόεδρος του HDZ BiH Ντράγκαν Κόβιτς τόνισε στο Μόστρ ότι θα πρέπει να διοριστεί αμέσως πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών και να συγκροτηθεί την νέο Υπουργικό Συμβούλιο, και τόνισε ότι όλα όσα σχετίζονται με το ΝΑΤΟ και το ετήσια Εθνικό Σχέδιο, καθώς και πολλά άλλα πράγματα , μπορούν να επιλυθούν με σαφήνεια μέσα από το νέο Συμβούλιο Υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου