Σεπτεμβρίου 02, 2019

Ο Χαραντινάι καταδίκασε το μαχαίρωμα του νεαρού Σέρβου στην Μιτροβίτσα

Ο πρώην Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι καταδίκασε το επεισόδιο , που έλαβε χώρα στην βόρεια πλευρά της γέφυρας του ποταμού Ίμπαρ στη Μιτρόβιτσα, στο οποίο ένας 17χρονος Σέρβος τραυματίστηκε μα μαχαίρι από αλβανούς. «Καταδικάζω έντονα τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα ενός νεαρού Σέρβου στη γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ. Καλώ τις δικαστικές αρχές να αποσαφηνίσουν την υπόθεση γρήγορα και να προχωρήσουν ώστε οι δράστες να τιμωρηθούν όπως πρέπει. Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα κράτος για όλους τους πολίτες του και ήταν πάντα παράδειγμα ανεκτικότητας και διαφορετικότητας. Το γεγονός αυτό είναι μεμονωμένο και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα»! είπε ο Χαραντινάι.

 Το επεισόδιο συνέβη γύρω 18: 00 το απόγευμα στη γέφυρα του Ιμπάρ , στη βόρεια πλευρά, της Μιτρόβιτσα. Ο νεαρός σέρβος που μαχαιρώθηκε στη δεξιά πλευρά του στομαχιού του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε. Η αστυνομία μελετά τις κάμερες ασφαλείας. Ο διευθυντής του Νοσοκομείου της Βόρειας Μιτρόβιτσας Μίλαν Ιβάνοβιτς ενημέρωσε την Πρόεδρο Βούτσιτς για την κρισιμότητα της κατάστασης του παιδιού.
Ο Βούτσιτς συνέδεσε το περιστατικό με την «αντι-σερβική υστερία» και το μίσος απέναντι στο Βελιγράδι των Αλβανών πολιτικών που έχουν εμμονή με τη Βόρεια Μιτρόβιτσα. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν εξαπλωθεί το συναίσθημα του μίσους προς το σερβικό λαό, τέτοια περιστατικά θα είναι συχνά», είπε, προσθέτοντας: «Αυτός ήταν και ο λόγος που έλεγα πόσο επικίνδυνο ήταν να ανοίξει η γέφυρα Ιμπάρ», όπως επιθυμούσαν οι Αλβανοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου