Μαρτίου 07, 2019

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, σχολιάζοντας το δήλωση του βουλευτή Σρεντόιε Νόβιτς, στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ότι ορισμένες υπηρεσίες πληροφοριών προσλαμβάνουν άτομα από τη Σέρπσκα, δήλωσε ότι, είναι αλήθεια πως «ορισμένες υπηρεσίες πληροφοριών προσλαμβάνουν άτομα στην Σέρπσκα και τα βάζουν να κάνουν πράγματα που δεν είναι προς το συμφέρον της Σέρπσκα». «Έχουμε πληροφορίες για το πώς γίνεται και πως έχουν διεισδύσει στο θεσμικό πλαίσιο της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα , και τι κάνουν» , είπε. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Εντβιν Μπάμπιτς, ή Οσμάν, από το Σεράγεβο είναι μεταξύ των 150 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» από το Μπαγκούς , το τελευταίο καταφύγιο των Τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, ο οποίος παραδόθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες στις συριακές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ηνωμένες Πολιτείες. Ηπρωτη ομάδα από τις χήρες των νεκρών αγωνιστών, είναι έτοιμη να επαναπατριστεί. Η «Ντνέβνι Αβάζ», επικαλούμενη πηγές ασφάλειας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έγραψε ότι ο Ουαχάμπι ηγέτης από Μαότσα, Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, ο οποίος είναι μέσα στους 10 πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο, έφυγε πρόσφατα από τη Συρία με την οικογένειά του, και βρίσκεται στη Λιβύη. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Πρωθυπουργός της FBiH, Φαντίλ Νόβαλιτς και ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Μάρτιν Πέτρι συζητήθηκαν στο Σεράγεβο για την ανάγκη ταχύτερου σχηματισμού των αρχών σε όλα τα επίπεδα, ως προϋπόθεση για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και την επιτάχυνση της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Κεντρική Τράπεζα της Βοσνία Ερζεγοβίνης πέρυσι καταχώρησε 2.381 πλαστά χαρτονομίσματα και κέρματα, τα οποία ήταν κατά 28.13% λιγότερα από ό, τι το 2017. Το σύνολο της εποχικά προσαρμοσμένης βιομηχανικής παραγωγής στη Σερβική Δημοκρατία Σέρπσκα τον Ιανουάριο ήταν 4% χαμηλότερο από ό, τι το Δεκέμβριο. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, Βέλικο Οντάλοβιτς, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα που μετέτρεψε την αντιτρομοκρατική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τις σερβικές αστυνομικές στο Ρατσάκ σε κάτι άλλο, εξυμνεί και δοξάζει τον αρχιτρομοκράτη και ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης «UCK» Αντέμ Γιασάρι , και τιμά τα 21 χρόνια από το θάνατό του. Ο Σέρβος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Βλαντίμιρ Τσούτσιτς, δήλωσε πως επί του παρόντος, περίπου 4.500 μετανάστες ζουν στη Σερβία, και ότι λιγότεροι από είκοσι από αυτούς θέλουν να μείνουν στη χώρα. 
Ο υπουργός Εργασίας, Ζόραν Τζόρτζεβιτς και ο πρέσβης της Βουλγαρίας στη Σερβία, συμφώνησαν ότι η Σερβία και η Βουλγαρία θα πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία για τη συντήρηση των ιστορικών μνημείων. Η αστυνομία κατέσχεσε 110 κιλά μαριχουάνας εγχώριας παραγωγής στην Γιαγκοντίνα και συνέλαβε τρεις άνδρες που ήσαν οι παραγωγοί. Εντοπίστηκαν δύο επιστολές του Νίκολα Τέσλα προς τον Γενικό Πρόξενος του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας στη Νέα Υόρκη, Ράντογιε Γιάνκοβιτς, οι οποίες θεωρούνταν χαμένες . 

ΣΟΦΙΑ. Οι Βουλευτές των κομμάτων «ΓΚΕΡΜΠ». «Ενωμένοι Πατριώτες», «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» και «ΒΟΛΙΑ», καταψήφισαν ομόφωνα το βέτο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ σχετικά με τις αλλαγές στον Εκλογικό Κώδικα. 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , χαιρέτισε την απόφαση του Μαυροβουνίου να συμβάλει στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ. 

ΣΚΟΠΙΑ. Ένα παιδάκι δυόμιση χρονών κατέληξε στο «Νοσοκομείο των Παίδων» πέθανε λόγω βακτηριακής λοίμωξης πιθανώς πνευμονόκοκκου. 

ΣΚΟΠΙΑ.. Η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου.
 Η υπουργός Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας Βόρεια της Μακεδονίας, Ρενάτα Ντεσκόφσκα είπε στην Τ/Ο «Στούντιο1» ότι η ειδική εισαγγελία θα γίνει ένα μόνιμο όργανο για τη δίωξη της διαφθοράς υψηλού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου