Μαρτίου 31, 2019

Βούτσιτς: Όλοι στο Βελιγράδι στις 19 Απριλίου για να δείξουμε πόσο ισχυρή είναι η Σερβία. Το αποτέλεσμα της πολιτικής μου είναι θέσεις εργασίας και γεμάτα ταμεία

Ο Πρόεδρος της Σερβίας μίλησε την Κυριακή στο Ζρένιανιν όπου παρουσία πλήθους κόσμου τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για το κινεζικό εργοστάσιο ελαστικών, και κάλεσε όλους τους Σέρβους να δώσουν το παρών στο Βελιγράδι στις
 19 Απριλίου, στο συλλαλητήριο για να δείξουν πόσο ισχυρή δημοκρατική χώρα, αλλά και σύγχρονη, δίκαιη, υπεύθυνη και ισχυρή είναι η Σερβία. 
«Ας τους δείξουμε πόσοι από εμάς κρατάμε τη Σερβία μας και δεν θα την αφήσουμε στους κακοποιούς και τους παλιανθρώπους που μας φοβερίζουν με κρεμάλες και αλυσοπρίονα», είπε ο Βούτσιτς. 
«Η Σερβία σήμερα είναι μια διαφορετική χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος Βούτσιτς και είπε σε εκείνους που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των πολιτικών του , «να κοιτάξουν τους νέους αυτοκινητόδρομους, τα νέα εργοστάσια, τις νέες θέσεις εργασίας, και τα γεμάτα δημόσια ταμεία¨, ενώ τόνισε ότι και οι συνταξιούχοι θα έχουν φέτος μια καλή νέα αύξηση των συντάξεων και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα θα λάβουν νέα αύξηση των μισθών. 
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ακόμα ότι υπάρχουν νεες συμφωνίες με δύο κινεζικές εταιρείες που θα προσλάβει άλλα 400 άτομα στο Ζρένιανιν και θα επενδύσουν άλλα 140 εκατομμύρια ευρώ. 
Ο Βούτσις μίλησε για τις «επόμενες εκλογές», και υπενθύμισε ότι το Ζρένιανιν στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν βιομηχανικό κέντρο, «αλλά όλα έκλεισαν και τα λήστεψαν», οι «δημοκρατικοί» που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τη Σερβία.
 Ο Βούτσιτς μίλησε ακόμα για την γεωπολιτική σημασία της συνεργασίας με τους Ρώσους εταίρους για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα αλλάξει την ενεργειακή κατάσταση στη Σερβία και θα δώσει ταμέσα για την περαιτέρω εκβιομηχάνιση της χώρας. «Ωστόσο, αυτό δείχνει ότι είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα, και λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις .Είμαστε όλοι το ίδιο, έχουμε το ίδιο πάθος και την ίδια την ίδια αγωνία για την ανεξαρτησία της Σερβίας, ώστε 
να λαμβάνουμε τις δικές μας αποφάσεις», και όχι να μας τις υπαγορεύουν οι ξένοι πρέσβεις», είπε. 
Ο Βούτσις έστειλε και μήνυμα στους ανευθυνους Αλβανούς πολιτικούς στο Κόσσοβο και το Μετόχι. «Είναι δύσκολο να διατηρηθεί η ειρήνη με αυτούς τους ανθρώπους που είναι απολύτως ανεύθυνοι .Θέλουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη, αλλά να μην νομίζουν ότι επειδή είμαστε μετριοπαθείς, ότι είμαστε αδύναμοι και ότι μπορούν να διώξουν και να καταστρέψει το έθνος μας. 
Θα έχουμε περισσότερη δύναμη από ποτέ για να το προστατεύσουμε», είπε ο Βούτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου