Φεβρουαρίου 27, 2019

Αλβανία: Ανένδοτος μέχρι να φύγει ο χασισέμπορος

ΤΙΡΑΝΑ. Ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα κήρυξε χθες Κίνημα Πολιτικής Ανυπακοής. "Σας στέλνω ένα μήνυμα απόψε ότι παύουμε να αναγνωρίζουμε πλέον όχι μόνο το Κοινοβούλιο, και την κυβέρνηση αλλά και την εγκληματική αστυνομία. Δυστυχώς δεν έχουμε αστυνομία, αλλά μια συμμορία. Η πολιτική της ανυπακοής, θα επεκταθεί από το Νότο προς το Βορρά" , είπε. 

Χθες στις 17.00 χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν εκτάκτως μπροστά στο Κοινοβούλιο που επρόκειτο να συζητήσει τις παραιτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Στις 20.00 η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να διαλύσει τη συγκέντρωση. 

Το επόμενο «παλλαϊκό Συλλαλητήριο» , έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

 Ο Λουλζίμ Μπάσα είπε χθες στους συγκεντρωμένους ότι , «δείξαμε στον Μαδούρο των Βαλκανίων και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι σε αυτή η χώρα υπάρχει Κυρίαρχος Λαός». «Αγωνιζόμαστε για μια δίκαιη υπόθεση. Αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Για τις ευρωπαϊκές αξίες στην Αλβανία. Για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Αυτή η χώρα έχει δύο δρόμους. Είτε να αποδεχθεί την σκλαβιά του εγκλήματος και την τυραννία ή ξεσηκωθεί σαν ένας άνθρωπος .Αυτή η μάχη θα τελειώσει με την συντριβή του εγκλήματος», δήλωσε ο Μπάσα και τόνισε ότι , «δεν θα υπάρξει ούτε ένα λεπτό της ειρήνης με την κυβέρνηση που κήρυξε τον πόλεμο στη Δημοκρατία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου