Φεβρουαρίου 27, 2019

Το μήνυμα από τη Γαλλία στον Ζαεφ: Η Πρέσπα δεν φτάνει

ΣΚΟΠΙΑ. Η Γαλλίδα υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Ναταλί Λουαζό, δήλωσε ότι δεν θέλει να δώσει «ούτε ρόδινη», «ούτε γκρίζα» εικόνα για το ευρωπαϊκό μέλλον της Δημοκρατίας Βόρεια της Μακεδονίας λέγοντας :« Η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα προς το ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Προκειμένου να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση, η Δημοκρατίας Βόρεια της Μακεδονίας θα πρέπει να εκπληρώνει τα κριτήρια .Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις», είπε. 

ΣΚΟΠΙΑ. Συνεδρίασε χθες η Κεντρική Προπαρασκευαστική Επιτροπή της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, για να προετοιμάσει το Συνέδριο της Κυριακής,(3 Μαρτίου), που θα επιλέξει τον υποψήφιο του Κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές. Ο Ζάεφ είπε στο σώμα ότι «δεν είμαστε μακριά από το να βρούμε έναν κοινό υποψήφιο Πρόεδρο με το DUI». Ο Ζάεφ είπε ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνουν πολλές τηλεφωνικές επαφές «με τους φορείς των πολιτικών κομμάτων που εξετάζουμε για να δούμε αν υπάρχει ευκαιρία να συμφωνήσουμε σε έναν κοινό υποψήφιο». «Οι πληροφορίες μου είναι θετικές, δεν είμαστε πολύ μακριά. Πιστεύω ότι τα ονόματα θα είναι η τελική φάση», είπε Ο Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αλί Αχμέτι σήμερα και θα μιλήσουν για ονόματα. Ο Ζάεφ είπε ότι , «τα γεγονότα στη Συνέλευση είναι ζήτημα συντονισμού», και θα συζητήσει το θέμα με τον Αχμέτι. «Όλοι είδαμε τι συνέβη και έκανα τα σχόλιά μου». Είμαστε ένα υπεύθυνο πολιτικό κόμμα και θέλουμε ηθική και αποφάσεις ίδιες για όλους. Χτίζουμε μια κοινωνία για όλους. Αυτό σημαίνει ότι εάν το Κοινοβούλιο αποφάσισε μέχρι στιγμής κάθε βουλευτής να εμφανίζεται στη δικαστική εξουσία για να τον κρίνει αυτό θα πρέπει να συμβεί και με τον Τράικο Βελιανόβσκι», δήλωσε ο Ζάεφ. 
Ο Ζάεφ σχολίασε και τη δήλωση του Αντιπροέδρου του Κόμματος, Μουχάμεντ Ζεκίρι , ότι υπάρχουν 61 βουλευτές χωρίς το DUI, και είπε ότι χωρίς το χωρίς το DUI υπάρχουν 58 βουλευτές. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε ότι «υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ των μελών του κυβερνώντος συνασπισμού», και ότι « η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της». «πρέπει να δώσουμε μάχη με τις ψεύτικες ειδήσεις και την προπαγάνδα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου