Φεβρουαρίου 17, 2019

Αλβανία. Παραιτούνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση Μόνικα Κρουεμάντι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα τάση ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την κοινή τους απόφαση για την υποβολή παραίτησης από τους βουλευτές των δυο κομμάτων.

 Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει 43 βουλευτές και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση 19. Με την παραίτηση των βουλευτών βαθαίνει η θεσμική κρίση, στην αλβανία. 

Ο Μπάσα δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμα που έστειλαν οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρωθήκαν στα Τίρανα ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Αποφάσισα να προτείνω την κοινοβουλευτική ομάδα και τα Ανώτατα κομματικά όργανα να παραιτηθούν οι βουλευτές μας αφού το Κοινοβουλίο είναι στα χέρια του εγκλήματος, με στόχο ένα Κοινοβούλιο του λαού και όχι του εγκλήματος, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου», δήλωσε ο Μπάσα , που ζήτησε και πάλι «μεταβατική υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα κάνει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». 
«Ο χρόνος των λόγων πέρασε», είπε ο Μπάσα και τόνισε . «Δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε κάλυψη ενός κοινοβουλίου του οποίου τις αποφάσεις υπαγορεύει το οργανωμένο έγκλημα. Ο λαός ψήφισε στο δημοψήφισμα του Σαββάτου την πολιτική λύση της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Μπάσα. 

Η Μόνικα Κρουεμάντι δήλωσε ότι «ο Ράμα» δεν έχει δει τίποτα ακόμα». Ότι «η μάχη κατά της κυβέρνησης και της εγκληματικής συμμορίας που τρομοκρατεί τις ζωές των Αλβανών», συνεχίζεται.
 Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε νέο συλλαλητήριο για την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου