Φεβρουαρίου 17, 2019

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ εκτίμησε ότι η διεθνής κατάσταση έχει αλλάξει και ότι στον κόσμο έχει γίνει κατανοητό ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν βρεθούν στοιχεία συνοχής. Ο Μίλοραντ Ντόντικ, είπε ακόμα ότι για κάθε πιθανή πρωτοβουλία για την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα θα πρέπει να συνδυαστεί με την πρωτοβουλία προσθήκης μιας παύλαςκαι της προσθήκης δίπλα στο όνομα της Δημοκρατίας Σέρπσκα του γεωγραφικού προσδιορισμού Δυτική Σερβία. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι το όνομα της Δημοκρατία Σέρπσκα εδράζεται δεν ε στη συμφωνία Ντέιτον και το Σύνταγμα και ουτε μπορεί ουτε πρόκειται να αλλάξει.Ο Πρόεδρος Βούτσιτς είπε ακόμα ότι η Πρίστινα και τα Τίρανα θα συνεχίσουν να εργάζονται για την ενοποίηση τους και ότι μια τέτοια πολιτική δεν είναι πλέον έκπληξη. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε η πολιτική της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έχει ηττηθεί εντελώς, γιατί χωρίς τη συμφωνία με το Βελιγράδι, δεν υπάρχει λύση σε αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου