Φεβρουαρίου 28, 2019

Βούτσιτς: Η Μεντβέντζια και το Μπουγιάνοβατς θα παραμείνουν στην Σερβία

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνέχισε την πορεία προς το λαό για «το μέλλον της Σερβίας» η εκστρατεία και επισκέφΘηκε τη Γιαμπλάνιτσα τη Βλασότιντσε και είπε στους κατοίκους να μην τους τρομάζουν οι απειλές από την Πρίστινα. 
« Η Μεντβέντζια και το Μπουγιάνοβατς θα παραμένουν Σερβία» τόνισε, αφήνοντας έτσι ξεκαθαρα να εννοηθεί ότι η προσφορά του Βελιγραδίου αφορά μόνο στο Πρέσεβο. 
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είπε: «Θέλω οι άνθρωποι που ζουν εδώ, οι οποίοι προέρχονταν από το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, να μην ανησυχούν. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα είναι υπέρ της Σερβίας». 
Σύμφωνα με τον Βούτσιτς η Σερβία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ηγεσία παραφρόνων Πρίστινα και κανείς δεν ξέρει τι μπορείτε να περιμένει από αυτούς. «Στόχος μας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας, διότι μόνο με ειρήνη μπορούμε να χτίζουμε Κέντρα Υγείας και Σχολεία», εξήγησε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολείο στη Βλασότιντσε, που λειτουργεί για 140 χρόνια. Στην ομιλία του προς τους πολίτες, είπε: 
«Θέλουμε τα παιδιά να παραμείνουν στην Γιαμπλάνιτσα και να έχουν τις προϋποθέσεις, να ζησουν εδώ όπως τις έχουν οι νέοι σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί τώρα έχουμε περισσότερα χρήματα από ό, τι πριν. Θα επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην περιοχή », είπε ο Βούτσιτς και τόνισε ότι οι άνηθρωπο πρέπει να εχουν δουελιά στον τόπο τους και να μην πηγαίνουν για να βρουν δουλειά στη Νις και το Λέσκοβατς».
 «Η υπομονή σας έφερε αποτελέσματα», είπε ο Βούτσιτς.
 «Σήμερα, τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η οικονομική μας ανάπτυξη είναι σημαντικά υψηλότερη από ό, τι στις περισσότερες χώρες της περιοχής, αν και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καλύψουμε τη διαφορά με τις αναπτυγμένες χώρες. Πρέπει να πάμε με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι στο παρελθόν», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος που ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τις συντάξεις και τους μισθούς στο δημόσιο τομέα και ζήτησε από όλους τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους να ακούσουν τα προβλήματά τους και να προσπαθήσουν να τα λύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου