Φεβρουαρίου 18, 2019

Μεγάλη νίκη της Συμμαχίας του Ντόντικ στη Ρεπούμπλικα Σρπσκα

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των πρόωρων δημοτικών εκλογών που εγιναν σε αρκετούς Δήμους της Ρεπούμπλικα Σρπσκα. Στο Ντόμποι, το άλλοτε Προπύργιο του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος , (SDS), οι διαγραμμένοι που συνεργάστηκαν μετεκλογικά με τον Ντόντικ σε συνασπισμό με τους Ανεξάρτητους Σοσιαλδημοκράτες και τα άλλα κόμματα του κυβερνητικού Συνασπισμού πέτυχαν συντριπτική Νίκη. Ο υποψήφιος του Κυβερνητικού Συνασπισμού Μπόρις Γιάρινιτς έλαβε το 89,4% ενώ ο υποψήφιος του SDS Νεμπόισα Σαΐνοβιτς έλαβε 9,73%. Το αποτέλεσμα στο Ντόμποι ήταν δημοψήφισμα για την πολιτική του Γκοβεντάριστα. Στο Τρέμπινιε ο υποψήφιος του SNSD Μίρκο Τσούριτς εκλέχτηκε με 68% .
 Οι υποψήφιοι των SNSD κέρδισαν και στο Ντράβαρ, και στο Ποντ. Στο μικρό δήμο του Γκράχοβο ο ανεξάρτητος υποψήφιος κέρδισε με 348 ψήφους ενώ ο υποψήφιος του SNSD Ούρος Μακιτς έλαβε 248 ψήφους. Στο Μποσάνσκι Πέτροβατς εκλέχτηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ντέγιαν Πρόσιτς με 900 ψήφους που κέρδισε τον μουσουλμάνο Σέναντ Μεχντίν του SDA που πήρε 650. 
Το SNSD υποστήριξε μια μουσουλμάνα υποψήφια την Εμινέ Μέσιτς που ήρθε τρίτη. 

ΣΚΟΠΙΑ. Οι πρόεδροι της SDSM και του DUI Ζόραν Ζάεφ και Αλί Αχμέτι θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Κλαμπ των βουλευτών για να συζητήσουν το ενδεχόμενο κοινού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Απρίλιου. 
Ο Αχμέτι δήλωσε χθες ότι «υπάρχει η βούληση να καταλήξουμε σε συμφωνία για έναν συναινετικό προεδρικό υποψήφιο. 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ .Για την 11η επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έγινε παρέλαση των στρατιωτών της Δύναμης Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου .Πριν από την παρέλαση, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, συνεχάρη τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου για την 11η επέτειο, δηλώνοντας ότι οι στρατιώτες της Δύναμης Ασφαλείας είναι το καμάρι του Κοσσόβου και η καλύτερη απόδειξη της επιτυχία και της προόδου της χώρας, και σημείωσε ότι η απόφαση να σχηματισθεί ο στρατός είναι δίκαιο και νόμιμο ιστορικό δικαίωμα. 
Την στρατιωτική παρέλαση καθώς και την επετειακή συνεδρίαση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου