Ιανουαρίου 31, 2019

Ρεπούμπλικα της Βόρειας. Αλβανικά Κόλπα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων Ταλάτ Τζαφερι ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση μιλώντας Αλβανικά, ενώ ο βουλευτής του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ Νίκολα Μιτσέφσκι του φώναζε ότι παραβιάζει το Σύνταγμα. 

Οι βουλευτές του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ επί της διαδικασίας είπαν ότι . «η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο νόμος σχετικά με τη χρήση των γλωσσών είναι δυσλειτουργικός αποτελούν οι καθημερινες αντίθετες δηλώσεις από τα στελέχη της SDSM και του DUI. Κατά την ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών συντακτών ο Τζαφέρι είπε ότι ο ίδιος και το DUI είναι κατά της διεξαγωγής πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών μαζί με τις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου και ο δεύτερος γύρος αν χρειαστεί, θα γίνει στις 5 Μαΐου. 

Ο Τζαφερι είπε ότι ο Κανονισμός δεν τον υποχρεώνει να θεσει σε συζήτηση και ψηφοφορία την πρόταση του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ για διάλυση της Βουλής. 
«Μόνο αν η πρόταση υπογράφεται από 61 βουλευτές , μόνο σε αυτή την περίπτωση θα αίτημα του VMRO-DPMNE θα μπει στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου» , είπε ο Τζαφέρι, και πρόσθεσε: «Δεν σκοπεύω να κάνω πρόσθετες δαπάνες για μια συνεδρίαση που θα συζητηθεί η πρόταση για την οποία δεν υπάρχουν οι ψήφοι για να εγκριθεί» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου