Ιανουαρίου 31, 2019

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι : Ο Χαραντινάι επιμένει

Ο Ραμούς Χαραντινάι στην ομιλία του στο μνημόσυνο για την 22η επέτειο της «δολοφονίας» από τη σερβική αστυνομία στις 31 Ιανουαρίου 1997 κοντά στο Βουτσίτρν του Κοσσυφοπεδίου, του «Καπετάνιου» του ΟΥΤΣΕΚΑ, Ζαχίρ Παγιαζίτι, και των Χακίφ Ζενουλάχου και Έντμοντ Χότζα, είπε ότι, «δεν προτίθεται να ανακαλέσει την απόφαση για τους δασμούς» και «εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι. 
«Είναι καλό» είπε, να είμαστε ειλικρινής με την Αμερική και την Ευρώπη», και τόνισε ότι και αν ακόμη «η κυβέρνηση καταρρεύσει και γίνουν πρόωρες εκλογές ο δασμός 100% για τα προϊόντα από τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη θα ισχύει μέχρι τον Ιούνιο». 
«Θα χρειαστούν τουλάχιστον 45 ημέρες για τη διεξαγωγή των νέων εκλογών, και άλλες 30 για το σχηματισμό του Κοινοβουλίου, και κάποιος χρόνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτά σημαίνουν ότι μέχρι το καλοκαίρι οι δασμοί θα ισχύουν», τόνισε. 
Ο Χαραντινάι επιτέθηκε και στον Θάτσι και υπενθύμισε πως, «ο Θάτσι δεν ενδιαφερόταν πολύ σχετικά με τη γνώμη των Ηνωμένων δηλώνει, όταν προσπάθησε να εμποδίσει την ίδρυση του Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου του Κοσσυφοπεδίου». «Όταν έτρεμε το δικαστήριο δεν ήθελε να ακούσει τους Αμερικανούς». 
«Εμείς δεν είμαστε κατά της Αμερικής. Δίνουμε την μάχη για την αναγνώριση και θα ανεχθούμε τη δημιουργία μιας Δημοκρατίας Σέρπσκα εντός του Κοσσυφοπεδίου. Εμείς θα τους ανοίξουμε την αγορά μας σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας μας» δήλωσε ο Χαραντινάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου