Ιανουαρίου 29, 2019

Ο Ντόντικ στις Βρυξέλλες

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης απαιτεί συναίνεση όλων των πολιτικών παραγόντων και ότι δεν είναι καλό για καμία πλευρά να παραβιάζει τη συναίνεση για τα στενά κομματικά της συμφέροντα . Ο Ντόντικ δήλωσε ότι το καθεστώς της υποψήφια για ένταξη χώρας θα πρέπει να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό και ότι είναι απαραίτητο για όλους να εργάζονται για αυτό απαλλαγμένοι από άλλα ζητήματα. Ο Κροάτης συμπρόεδρος Ζέλικο Κόμσιτς, είπε ότι τα μέλη της προεδρίας θα μεταφέρουν στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι θα ήταν σοφό και έξυπνο, όχι μόνο για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη Β-Ε, αλλά για τις χώρες της περιοχή, να χορηγηθεί το καθεστώς της υποψήφιας χώρας. Ο πολιτικός αναλυτής Μπράνκο Ράντουν είπε ότι ο Μίλοραντ Ντόντικ, σήμερα στις Βρυξέλλες θα αντιπροσωπεύει τη φωνή της λογικής και την πολιτική του ρεαλισμού και της σταθεροποίησης σε αντίθεση με την πολιτική των συναδέλφων του στην Προεδρία, Σεφίκ Τζαφέροβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο καθηγητής Κρισταν Σίμιτς δήλωσε οτι νόμος για το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν μπορεί να εγκριθεί μέχρι να αλλάξει η ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον, αλλά μπορεί να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει την επιλογή ξένων δικαστών. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Σε συνάντηση με τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , Μπρους Μπέρτον, η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι η Σέρπσκα παραμείνει προσηλωμένη στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με πλήρη σεβασμό στη Συμφωνίας του Ντέιτον, και το Σύνταγμα. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η νέα Γενική Εισαγγελέας, Γκορντάνα Τάντιτς τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του κράτους δικαίου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και τη προστασίας των δικαιωμάτων και της ασφάλειας όλων των πολιτών. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Το εξωτερικό χρέος της FBiH στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους, ανήλθε σε 4.702.740.083 KM, (Μετατρέψιμα Μάρκα) και ήταν 2,39% λιγότερο από ό, τι κατά το τρίτο τρίμηνο. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της βοσνιακής κοινοβουλευτικής ομάδας στην Βουλή των Λαών, FBiH Αλμεντίν Αλιεφέντιτς , ζήτησε μια έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου