Ιανουαρίου 29, 2019

ΣΚΟΠΙΑ. Βρέθηκε Κομμουνίστρια υπερκομματική Υποψήφια Πρόεδρος

ΣΚΟΠΙΑ. Η Δρ. Γκορντάνα Σιλιάνοβσκα-Ντάβκοβα ,Καθηγήτρια της Νομικής, σε δήλωση της στην τηλεόραση δήλωσε συγκινημένη από την πρόσκληση περίπου 30 καθηγητών, ακαδημαϊκών και διανοούμενων που ζήτησαν από το κοινό να υποστήριξη την υποψηφιότητα της για την Προεδρία, και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές , διότι «μέχρι τώρα, δεν έβλεπε τον εαυτό της στη θέση αυτή». Η κ. Σιλιάνοβσκα-Ντάβκοβα προέρχεται από την Ένωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών, μετείχε στη συντακτική ομάδα που έγραψε το Σύνταγμα του 1991, και ήταν υπουργός το 1992-1994.Ανήκει στους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

ΣΚΟΠΙΑ. Δύο αστυνομικοί από Αστυνομικό τμήμα «Τσαίρ» σκοτώθηκαν και ένας παλεύει για την ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκαν στον οικισμό Σούτο Οριζάρι όπου το 76% των κατοίκων είναι Ρομά. Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο Ίντιρα Γκάντι στο Σούτο Οριζάρι, όπου ομάδα πολιτών, επιτέθηκε στο αυτοκίνητο των τριών αστυνομικών που ήσαν εκτός υπηρεσίας. Οι «Εξαγριωμένοι» Ρομά μιλούν για απαγωγή μιας ανήλικης που καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η απαγωγή κοριτσιού από οποιαδήποτε οικογένεια. 

ΣΚΟΠΙΑ. Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μιτσκόσκι σε συνέντευξη στην «MTV» χθες το βράδυ επανέλαβε ότι θέλει διάλυση του Κοινοβούλιου , παραίτηση του πρωθυπουργού και σχηματισμό μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα κάνει εκλογές, όπως ρυθμίζεται από το νόμο. Ο Μιτσκόσκι είπε ότι η SDSM και ο Ζάεφ φοβούνται τις εκλογές γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν και δήλωσε «έτοιμος» να γίνει Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας . «Σας είπα ότι το VMRO-DPMNE θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα κάνει τα πάντα στην περίοδο που ακολουθεί για να αλλάξουμε τις διεργασίες που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ελλάδα , που αλλάζει την ταυτότητα και το όνομα».

 ΣΚΟΠΙΑ. Ο πρόεδρος του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», Τοντόρ Πετρόφ, απέσυρε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών για ένα νέο δημοψήφισμα . 

ΣΚΟΠΙΑ. Συνολικά 42.568.620 δηνάρια, (περίπου 700 χιλιάδες ευρώ), καταβλήθηκαν το 2018 σε 11 εφημερίδες στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος υποστήριξης της εκτύπωσης και της διανομής των έντυπων μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου