Νοεμβρίου 16, 2018

Η Μαρίν λε Πεν άφησε τους βουλγάρους «Εθνικιστάς» και άνοιξε διάλογο με τον Μάρεσκι

 Η ηγέτης του γαλλικού «Εθνικού Συναγερμού » Μαρίν λε Πεν, βρίσκεται στη Σόφια για να συμμετάσχει στην συνάντηση της ομάδας «Ευρώπη των εθνών και της ελευθερίας», την οποία φιλοξενεί ο ηγέτης του κόμματος «Βόλια» Βέσελιν Μάρεσσκι, ο οποίος και κάλεσε την γαλλίδα πολιτικό. Ο Μάρεσκι δήλωσε ότι υποστηρίζει την αναγέννηση του «αληθινού πατριωτισμού» και κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν έκανε τίποτα όταν πριν από ένα χρόνο, το Κόμμα τους και ο ίδιος κατήγγειλε την ύπαρξη καρτέλ καυσίμων στη Βουλγαρία. «Δεν μας αρέσει μια τέτοια φοβισμένη, αδιάφορη, αδύναμη ΕΕ», δήλωσε. 
Η Μαρίν λε Πεν, χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν «το μεγαλύτερο εχθρό της Ευρώπης». 

Η κ. Λε Πεν δήλωσε ότι το κόμμα της έχει «μελετήσει σε βάθος» τους άλλους τρείς εθνικιστικούς σχηματισμούς που αποτελούν μέρος του κυβερνώντος Συνασπισμού στη Βουλγαρία - ΑΤΑΚΑ, ΕΜΕΟ και το Εθνικό Μέτωπο για Σωτηρία της Βουλγαρία αλλά διαπίστωσε ότι το Κόμμα Βόλια βρέθηκαν βρίσκεται εγγυτέρα στις αξίες της Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας.
 Ο Μάρεσκι είπε ότι το κόμμα του, είναι ο μόνος αντι-συστημικός παίκτης στη Βουλγαρία είναι ένας στόχος «επιθέσεων της εισαγγελίας και των ψευδών ειδήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου