Νοεμβρίου 17, 2018

Βουλγαρία: Τελικά παραιτήθηκε ο Βαλέρι Σιμεόνοφ

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαλέρι Σιμεόνοφ ανακοίνωσε χθες το βράδι την «προσωπική απόφαση» να παραιτηθεί από την κυβέρνηση μετά από 26 ημέρες καθημερινές διαμαρτυρίες των μητέρων που τις αποκάλεσε υστερικές και διευκρίνισε ότι η απόφασή του δεν έγινε υπό την πίεση του Πρωθυπουργού Μπόρισοφ και έγινε σε συντονισμό με το Συνασπισμού των Ηνωμένων Πατριωτών. 
Η υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός Μπόικο Μπόρισοφ έχει αποδεχθεί την παραίτησή.

Οι διαδηλωτές χαιρέτισαν την παραίτηση, αλλά θα ανακοίνωσαν οτι θα συνεχίσουν μέχρι την επικύρωσή της από τη Βουλή. Η κατασκήνωση, που στήθηκε  από τους διαδηλωτές δίπλα στο κτήριο της Βουλής, θα παραμείνει εκεί μέχρις ότου γίνει δεκτή η απαίτησή τους για μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα ΑμεΑ. 
Οι πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν ότι ξεκίνησε μια νέα έξαρση εντάσεων στον κυβερνητικό συνασπισμό σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τις λειτουργίες του παραιτηθέντος αναπληρωτή πρωθυπουργού. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΓΚΕΡΜ Τσβετάν Τσβετάνοφ, δήλωσε ότι η παραίτηση του Βαλέρι Συμεόνοφ δεν θα προκαλέσει αλλαγές στη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού με τους Ηνωμένους Πατριώτες και δεν θα πρέπει να αναμένονται πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της προς τις μητέρες των παιδιών με αναπηρίες .
 Ο εκ των προέδρων του συνασπισμού των Ηνωμένων Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, είπε οτι ο Βαλέρι Συμεόνοφ επιστρέφει στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής και οτι αναμένεται να προτείνει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του στην κυβέρνηση . Το πιο πιθανό είναι ότι αυτό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα, όταν η παραίτησή του γίνει δεκτή από τη Βουλή, είπε ο Καρακατσάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου