Νοεμβρίου 28, 2018

Επί τροχάδην στα δυτικά Βαλκάνια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε για τις μονομερείς απαράδεκτες κινήσεις της Πρίστινας, που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή τον Γάλλο πρέσβη στη Σερβία. 
Ο Επικεφαλής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, Μάρκο Τζούριτς, δήλωσε ότι οι ηγέτες των τεσσάρων σερβικών δήμων παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, καθώς σφίγγει η θηλιά γύρω από το λαιμό των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Σέρβος υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ κατήγγειλε ότι η υπηρεσίες περίθαλψης των Σέρβων φροντίδα της υγείας των Σέρβων στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο σύντομα δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν εάν δεν αρθεί η φορολογία 100% στα φάρμακα και το ιατρικό υλικό. ΗΥπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Νέλα Κουμπουροβιτς δήλωσε ότι η σερβική Εισαγγελία για το οργανωμένο έγκλημα ενήργησε σε όλες της αίτησης δικαστικής συνδρομής από την Πρίστινα και ανέκρινε όλα των πρόσωπα που της ζητήθηκε σε σχέση με τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, παρά το γεγονός ότι η Πρίστινα δεν ανταποκρίνεται στα σχετικά αιτήματα του Βελιγραδίου. 




ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Η δικαστής Σουζάνα Μουγκόσα οτι το Ανώτερο Δικαστήριο στην Ποντγκόριτσα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Μπράνκο Μίλιτς, για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης  την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στις 16 Οκτωβρίου, το 2016. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου να μην ακυρώσει την απόφαση της Συνέλευσης της  Ποντγκόριτσα του 1918 για Ένωση  Σερβίας και Μαυροβουνίου.
«Οι Λύκοι του Μαυροβουνίου» πραγματοποίησαν εκδήλωση  στην κρύπτη της Μητρόπολης στην Ποντγκόριτσα, για την 100ή επέτειο από δολοφονία   της οικογένειας Ρομανόφ.  



ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο επικεφαλής των σέρβων βουλευτών   στην Βουλή των Λαών της FBiH Σρεντόιε Νόβιτς, δήλωσε ότι η άποψη του  μουσουλμάνου  διευθυντή της Διεύθυνσης Συντονισμού Αστυνομικών Σωμάτων της  Βοσνίας Ερζεγοβίνης , Μιρσάντ Βίλιτς ότι μόνο τα μέλη της Διεύθυνσης επιτρέπεται να εισέρχονται ένοπλα στο κτίριο της προεδρίας με τον Πρόεδρο Μίλοραντ Ντόντικ,  είναι προσωπική και εσφαλμένη . 


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Εντός των δέκα πρώτων μηνών   του τρέχοντος έτους, 372.993 τουρίστες επισκέφθηκαν την  Σερβικη Δημοκρατία. Οι διανυκτερεύσεις ήταν 797.525,. Ο αριθμός των αφίξεων αυξήθηκε κατά 13,5%, και των διανυκτερεύσεων  κατά 18,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου