Νοεμβρίου 28, 2018

Ο Λαός του Μιτσκόσκι ξεκινησε την επανάσταση της 28ης Νοεμβρόυ

Οι οπαδοί του VMRO-DPMNE, μαζεύτηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, ένα χρόνο μετά την επιβολή της «Χούντας Ζάεφ». 
«Σαν σήμερα καταλύθηκε η δημοκρατία , όταν ο Όλιβερ Σπασόφσκι, μετά από διαταγή του Ζάεφ, πέρασε χειροπέδες σε βουλευτές και συνέλαβε σαν δήθεν τρομοκράτες τους διανοουμένους και καλλιτέχνες του λαού μας» , είπε ο Μιτσκόσκι στον λαό του, και κήρυξε "Ανένδοτο Αγώνα" μέχρι να πέσει ο Ζάεφ. Το μήνυμα του Μιτσκόσκι ήταν: «Θα σας νικήσουμε στις επόμενες εκλογές και ο Ζάεφ θα καταλήξει στην χωματερή». 
«Προσκαλώ όλους τους πολίτες που θέλουν να σταματήσουν την SDSM και τον Ζάεφ σε αυτή τον εθνικό ξεσηκωμό», είπε ο αρχηγός του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ και τονισε ότι με τη σημερινή διαδήλωση το VMRO-DPMNE ξεκινάει μια εθνική, οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική, επανάσταση εναντίον του Ζόραν Ζάεφ», και ανακοίνωσε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη τη «Μπουγιουρουμού». 
Το βασικό σύνθημα ήταν «όσταβκα», ήγουν παραίτηση , ενώ ο λαός του Κριστιάν, φώναζε ρυθμικά το όνομα του Αρχηγού, σε μια προσπάθεια, «προσωπολατρίας». 
Το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένο από την μαζική συμμετοχή του κόσμου μτα την εσωκομματική κρίση, την αποστασία και τις διαγραφές, και τόνιζαν ότι δεν έγινε καμιά μεταφορά οπαδών και όσοι προσήλθαν ήσαν από τα Σκόπια. 

Η SDSM απάντησε στην «επανάσταση του λαού του Μιτσκόσκι ότι «η Μακεδονίας κινείται προς τα εμπρός και το VMRO-DPMNE δεν μπορεί να τη σταματήσει», ότι «το εγκληματικό καθεστώς του Νίκολα Γκρουέφσκι και του VMRO-DPMNE έκανε και πάλι την εμφάνιση του»,και ότι «ο Κριστιάν Μιτσκόσκι δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους πολίτες, κανένα σχέδιο, κανένα όραμα, αλλά προσφέρει μόνο καταστροφή». 

Εκτός από την επανάσταση της 28ης Νοεμβρίου, η ομάδα των «αποστατώ» με δηλώσεις της κ. Αιμιλίας Αλεξαντρόβα, μετά τη Σύνοδο της Διακομματικής Ομάδας Συμφιλίωσης, κατέστησε σαφές ότι «χωρίς νόμο αμνηστίας ,(για τον Μιγιαλκόφ), δεν υπάρχει η πλειοψηφία των 2/3 για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος. 
Η «διακομματική» διήρκησε 2 ώρες, αλλά σε αυτήν δεν συμμετείχαν ούτε το VMRO-DPMNE, ούτε η «ΜΠΕΣΑ» ούτε η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» του κ. Σέλα. Κατά τη συνεδρίαση, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με την «πιθανή επιλεκτική αμνηστία για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου», ούτε και η πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των «συνομιλιών συμφιλίωσης» ώστε να γίνει σαφές «ποιος θα συμβιβαστεί και με ποιόν». 
Οι «αποστάτες» δεν κατέθεσαν καμιά πρόταση για αμνηστία. Η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Ομάδας Συμφιλίωσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή, και αναμένεται να την παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός Ζάεφ. 
Σε μια προσπάθεια διατήρησης της συνεργασίας, με τον χώρο των «Αποστατών», ο Ζόραν Ζάεφ και ο αδελφός του Βίτσε συναρτήθηκαν στην Στρούμιτσα στο ξενοδοχείο «Σείριος», με τους διαγραμμένους από το ΕΜΕΟ, Μίτκο Γιάντσεφ και Νίκολα Τοντόροφ. 
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία παίζοντας θέατρο του παραλόγου ήρε την ασυλία του φυγόδικου Γκρουέφσκι ώστε η εισαγγελία να ζητήσει ένταλμα σύλληψης του. Η «ανεξάρτητη» και «τυφλή» ανεπηρέαστη αποφάσισε να παραμείνουν στην φυλακή ο πρώην υπουργός μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακιέσκι και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Κυριλος Μποζινόβσκι, και η Νατάσα Γκάμπερ Νταμιανόφσκα εξελέγη νέα διευθυντής της Ακαδημίας Δικαστών και Εισαγγελέων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 
Ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο «Ουλουντάγκ» στην Προύσα, όπου μίλησε για την συγκατοίκηση στην «Μπουγιουρουμού» και είπε ότι «το Μακεδονικό μοντέλο ενοποίησης χωρίς αφομοίωσης είναι ένα μοντέλο του μέλλοντος, επειδή σημαίνει σεβασμό της πολυμορφίας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου