Δεκεμβρίου 23, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είναι μαλλον απίθανο να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2022. ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο Ύπατος (εκπρόσωπος) της διεθνούς κοινότητας Βαλεντίν Ίνζκο υπενθύμισε την υποχρέωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην υπόθεση Σεΐντιτς-Φίντσι, σύμφωνα με την οποία κάθε πολίτης έχει το ίδιο δικαίωμα να συμμετέχει στο δημόσιο και πολιτική ζωή, χωρίς κανενός είδους διάκριση. ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης δεν θα συμμετάσχουν πλέον στον εορτασμό της 9 Ιανουαρίου της ημέρας δημιουργίας της Σερβικής Δημοκρατίας.
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Οι Ρωμαιοκαθολικοί δικαιούνται πληρωμένες αργίες την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 25, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Δοίκησης της Σερβικής Δημοκρατίας. ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη Πιότρ Ιβαντσόφ , δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει κανέναν δικαίωμα να παρέμβει στη Βοσνία –Ερζεγοβίνη , και ότι δεν υπάρχουν πλέον οι «εξουσίες της Βόννης».
ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία δημόσιας Ασφάλειας , (BiH/SIPA), σχεδόν 280 πολίτες της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης β-ε ξακολουθούν να διαμένουν στη Συρία και το Ιράκ.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός Ορυχείων και Ενέργειας, Αλεξάνταρ Άντιτς, είπε ότι η Σερβία θα μπορούσε να γίνει «κόμβος»εμπορίου φυσικούα ερίου. ΧΑΓΗ .Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Νέλα Κουμπούροβιτς δήλωσε ότι βάσει της έκθεση των Σέρβων γιατρών, που επισκέφθηκαν το Στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς στη Χάγη μπορεί να υποβληθεί αίτημα για την προσωρινή του αποφυλάκιση ώστε να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη στη Σερβία.
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο μέσος καθαρός μισθός του Νοεμβρίου στη Σερβική Δημοκρατία ανήλθε σε 832 BAM και σε πραγματικούς όρους αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο. Οι εξαγωγές της Σερβικής Δημοκρατίας στους έντεκα μήνες του τρέχοντος έτους, ήταν αξίας 3,181 δισεκατομμύρια BAM ή 22 % περισσότερο από την ίδια περίοδο πέρυσι,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου