Δεκεμβρίου 22, 2017

Ειδήσεις επί τροχάδην

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντόναλντ Λου επισκέφτηκε στο Γραφείο της τη Νεα Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου με την οποία συνομίλησε για 30 λεπτά.
Ο κ. Λου συνοδευόταν από τον επικεφαλής της αμερικανικής νομικής αποστολής (OPDAT),που εμπλέκεται με τη μεταρρύθμιση του αλβανικού δικαστικού συστήματος. Ο κ. Λού δεν έκανε δηλώσεις αλλά προσέφερε χαμόγελα στις κάμερες. «Πηγές» της αμερικανικής πρεσβείας , είπαν στα Κανάλια ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ ενθάρρυνε τη γενική εισαγγελέα να κυνηγήσει την υψηλού επιπέδου διαφθορά και εγκληματικότητα, συμπεριλαμβανομένης και της έρευνας για τον Σαιμίρ Ταχίρι.

ΤΙΡΑΝΑ. Η Αλβανία ψήφισε μαζί με την Τουρκία για την Ιερουσαλήμ, αλλά ανακοίνωσε ότι ψήφισε «Ευρωπαϊκά».

ΣΚΟΠΙΑ. Τελικά η «Συμμαχία» και ο κ. Σέλα, παρέμειναν στην κυβέρνηση και διατηρούν το υπουργείο Υγείας, ενώ οι υποψήφιοι υπουργοί έμειναν στο Γραφείο αναμονής. Ο κ. Ζιγιαντίν Σέλα συναντήθηκε με τον Ζάεφ, στον οποίο είπε ότι πρέπει να δημιουργήσει μια νέα θέση αντιπροέδρου, (αρμόδιου για τις τυρόπιτες), η οποία πρέπει να δοθείς το κόμμα του κ., Αχμέτι.

ΣΚΟΠΙΑ. Τελικά το Συνέδριο του VMRO-DPMNE δεν αναβλήθηκε, θα γίνει κανονικά σήμερα και αύριο στο Βαλάντοβο και μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μισκόσκι.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου , Χασίμ Τάτσι, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συμπεριληφθεί στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ με επιστολή του προς τον Μλάντεν Ιβάνιτς, του ζήτησε ο εκπρόσωπος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στον ΟΗΕ να υποστηρίξει τον πρόεδρο Τραμπ.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στον ΟΗΕ θα απόσχει από την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις οδηγίες της (τρισυπόστατης) Προεδρίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της HDZ BiH Ντράγκαν Τσόβιτς δήλωσε ότι σύντομα θα υποβληθεί νέα πρόταση για τις τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο. Η σύνοδος της Βουλής των αντιπροσώπων που θα συζητούσε τις προτάσεις των Κροατών διακόπηκε από την πρόεδρο Μπογιάνα Κρίστο.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Ο προϋπολογισμός του Μαυροβουνίου για το επόμενο έτος δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για τη χρηματοδότηση των επιστημονικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρύματων της Σερβικής Κοινότητας δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Μετώπου Μπούντιμιρ Αλέξιτς.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Υπουργός Μεταφορών του Μαυροβουνίου Οσμάν Νούρκοβιτς δήλωσε ότι η συμφωνία σχετικά με την ίδρυση κοινότητας μεταφορών στην περιοχή είναι το σημαντικότερο έγγραφο που υπογράφηκε από την ΕΕ και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου